Şivlilik’e dair ne varsa Adese’de var

Şivlilik’e dair ne varsa Adese’de var

Adese; 30 Mart Perşembe günü kutlanacak Şivlilik öncesi Konya’daki tüm mağazalarında bu anlamlı güne özel hazırlıklar yaptı. Adese’de tüm Şivlilik ürünleri 30 Mart tarihine kadar bol çeşit ve uygun fiyat avantajlarıyla sunuluyor.

Her yıl Regaib Kandili’nin idrak edildiği Recep ayının ilk Perşembe günü kutlanan Şivlilik, bu yıl 30 Mart Perşembe günü kutlanacak. Türkiye’de Konya’ya özgü bir gelenek olarak tarihteki yerini koruyan Şivlilik, iki aşamalı kutlanıyor. Şivlilik’te ilk aşama, bir önceki geceyle başlıyor. Akşam namazından sonra mahallenin bütün çocukları ve gençleri mahalledeki en geniş alanda toplanarak “Fener Alayı” denilen kutlamayı gerçekleştiriyor. Daha sonra bu gençler ellerinde fenerlerle evlerine gidiyor. Şivlilik’te ikinci aşama ise ‘Fener Alayı’nın yapıldığı gecenin sabahında başlıyor. Sabahın erken saatlerinde kalkan çocuklar ellerinde poşetlerle ‘Şivlilik, Şivlilik’ diye bağırıp kapı kapı dolaşıyor. Hane sakinleri de kapılarına gelen çocuklara şekerleme, çikolata, gofret, gibi Şivlilik ürünlerini ikram ediyor. Bu gelenekle birlikte üç ayların heyecanına çocuklar da katılmış oluyor.

ŞİVLİLİK GÜNÜNE ÖZEL REYON

Konya’da Şivlilik hazırlıkları günler öncesinden yapılmaya başlarken, İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese bu anlamlı gün öncesi Konya’daki tüm mağazalarında Şivlilik gününe özel reyonlar kurdu. Adese’nin Şivlilik reyonlarında Türkiye’nin ve Konya’nın en seçkin şekerleme, çikolata, gofret ve bisküvi markalarının ürünleri yer alırken bu ürünler bol çeşit ve uygun fiyat avantajlarıyla sunuluyor.

“ADESE OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLUYORUZ”

Şivlilik’in Konya’ya has bir gelenek olduğunu dile getiren Adese Genel Müdür Vekili Ahmet Özkürkçüler, “Üç ayların başlangıcında kutlanan Şivlilik Konya’ya özgü bir gelenek. Çocuklarımız bu günü coşkuyla karşılıyor. Biz de Adese olarak çocuklarımızın bu mutluluğuna ortak oluyoruz. Konya’daki tüm mağazalarımızda Şivlilik gününe özel reyonlar hazırlıyoruz. Temennimiz bu geleneğin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Bu vesileyle tüm İslâm Âlemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandil’ini kutluyorum” dedi. Haber Merkezi