Şivlilik ve Fener Alayı Coşkusuna Binlerce Konyalı Katıldı

Şivlilik ve Fener Alayı Coşkusuna Binlerce Konyalı Katıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların gelişi nedeniyle Konya’ya özgü olan “Şivlilik” kültürünün yaşatılması amacıyla Şivlilik ve Fener Alayı programı düzenledi

Binlerce Konyalının katılımı ile büyük coşkuya sahne olan programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir ülkenin varlığının, bir topluluğun geleceğinin geleneklerine bağlılıkla şekillendiğini ifade ederek, Konya’nın inancına ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkan bir şehir olduğunu vurguladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültürpark’ta şivlilik ve fener alayı programı düzenledi. 

resim7653-002.jpg

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi---3.jpg

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi---4.jpg

KONYA İNANCINA VE DEĞERLERİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKAN BİR ŞEHİRDİR 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çanakkale’de ve Afrin’de mücadele ederken şehit düşen askerlerimize rahmet diledi. Bir ülkenin varlığının, bir topluluğun geleceğinin geleneklerine bağlılıkla şekillendiğini ifade eden Başkan Akyürek, “İmanlı ve inançlı bir topluluğu yenecek bir güç yoktur. Konya inançlarına, değerlerine, geleneklerine bağlı, Selçuklu torunu olmanın şerefini üzerinde taşıyan kâmil ve güzel insanlardan oluşan bir şehirdir. Konya, inancına ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkan bir şehirdir. Mübarek üç aylar başladı. Recep ve Şaban aylarımız mübarek olsun. Cenab-ı Hak sağlık ve afiyetle Ramazan ve Kurban Bayramına ve daha nice bayramlara, nice mübarek aylara bizleri kavuştursun” diye konuştu. 

ÇOCUKLARI SEVİNDİRELİM 

Bugün vesilesiyle çocukların sevindirilmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Akyürek, “Onlara hediyeler verelim. Onların bir tebessümüne belki dünyayı değişmemek gerekir. Çocuklarımızın bir kısmı tebessüm ederken, şu anda dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanların çocukları hüzünlü bir şekilde bugünleri idrak ediyor. Onlar zulüm görüyor, memleketlerinden sürülüyor. Onların da hatıralarını taze tutalım. Onları da anmadan geçmeyelim. Çocuklarımıza Ümmet-i Muhammed’in bir ferdi olduğunu hatırlatalım. Çocuklarımıza yeryüzünde acı çeken bir başka çocuk varsa onların acısını kendimizde duymamız gerektiğini de hatırlatalım” şeklinde konuştu. 

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi---5.jpg

resim64478.jpg

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi---7.jpg

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi---8.jpg

BİZDEN SONRAKİ KUŞAKLARIN BU HEYECANI YAŞAMASI İÇİN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ 

Programa katılan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Asırlar boyu emaneti teslim alıp teslim eden nesiller olarak bizden sonraki kuşaklara da gençliğin bu heyecanı yaşaması ve bu geleneklerin devam etmesi adına kendi milli değerleriyle yerli kalmayı becerebilmiş bir millet olarak inşallah yolumuza devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. 

İL MÜFTÜSÜ ALİ AKPINAR DÜNYA MÜSLÜMANLARI İÇİN DUA ETTİ 

Dünyada zulüm gören mazlum Müslümanlar için dua eden Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, Selçuklu başkenti Konya’da gelenek ve göreneklerimizin dipdiri ayakta durduğunu hatırlattı. Şivliliğin Konya’ya özgü bir gelenek olduğuna değinen Akpınar, mübarek üç ayların bütün Müslüman coğrafyaların hayatına güzellikler ve bereketler getirmesini temenni etti. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cihan Özensel de gelenekselleşmiş şivlilikle amaçlarının Anadolu topraklarında ve Konya’da Peygamber Efendimizin çocuklara duyduğu sevgi ve saygı sünnetini yaşatmak olduğunu söyledi. Şivlilik ve Fener Alayı programına katılan çocuklarla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, onlara çeşitli hediyeler de verdi. Medeniyet Okulu Değerler Müzikali, Hüseyin Goncagül ve Ekibi sahne gösterileri, meddah, İbiş,. Hacivat – Karagöz, jonklör, çocuk oyunları ve ilahilerin olduğu programda çocuklar unutamayacakları bir akşam yaşadı. Yanan fenerlerin birbirinden güzel görüntüler oluşturduğu etkinliğin sonunda çocuklara şivlilik ikram edildi.

Haber Merkezi 

sivlilik-ve-fener-alayi-coskusuna-binlerce-konyali-katildi.jpg

resim74-006.jpg