Şivlilik Coşkusu Adese’de Yaşanır

Şivlilik Coşkusu Adese’de Yaşanır

Adese, Konya’ya has bir gelenek olan ve bu yıl 22 Mart Perşembe günü kutlanacak Şivlilik Günü öncesi Konya’daki tüm mağazalarında içerisinde Şivlilik ürünlerinin yer aldığı reyonlar kurdu.

Adese, bu reyonlarında Şivlilik ürünlerini bol çeşit ve uygun fiyat avantajlarıyla sunuyor. 
İttifak Holding’in ulusal perakende markası Adese, Konya’ya has bir gelenek olan ve bu yıl 22 Mart 2018 tarihinde kutlanacak Şivlilik için hazırlıklarına günler öncesinden başladı. Bu anlamlı gün için Konya’daki tüm mağazalarında Şivlilik reyonları kuran Adese, bu reyonlarında seçkin markaların balon, fener, şekerleme, çikolata, gofret, kek ve bisküvi gibi ürünlerine yer veriyor. Adese ayrıca Şivlilik Günü dağıtılan “bişi” malzemelerini de en uygun fiyatlarla satışa sunuyor.
Şivlilik Günü’ne özel hazırladıkları reyonlarla çocukların sevincine ortak olduklarını belirten Adese Genel Müdürü Ahmet Özkürkçüler, “Şivlilik, geçmişten günümüze süregelen Konya’mızın güzel bir geleneği.  Bu gelenekle birlikte üç ayların heyecanına çocuklar da katılmış oluyor. Biz de Adese olarak Konya’daki tüm mağazalarımızda Şivlilik Günü’ne özel reyonlar hazırlayarak çocuklarımızın mutluluklarına ortak oluyoruz. Bu vesileyle tüm İslâm Âlemi’nin mübarek Üç Aylar’ını ve Regaib Kandil’ini de kutlarım” dedi. 
Konya’ya has bir gelenek olan Şivlilik iki aşamalı kutlanıyor
Konya’da her yıl Regaib Kandili’nin idrak edildiği Recep ayının ilk Perşembe günü kutlanan Şivlilik, bu yıl 22 Mart Perşembe günü kutlanacak. İki aşamalı kutlanan Şivlilik’te ilk aşama, bir önceki geceyle başlıyor. Akşam namazından sonra mahallenin bütün çocukları ve gençleri mahalledeki en geniş alanda toplanarak “Fener Alayı” denilen kutlamayı gerçekleştiriyor. Daha sonra bu gençler ellerinde fenerlerle evlerine gidiyor. Şivlilik’te ikinci aşama ise ‘Fener Alayı’nın yapıldığı gecenin sabahında başlıyor. Sabahın erken saatlerinde kalkan çocuklar ellerinde poşetlerle ‘Şivlilik, Şivlilik’ diye bağırıp kapı kapı dolaşıyor. Hane sakinleri de kapılarına gelen çocuklara şekerleme, çikolata, gofret, gibi Şivlilik ürünlerini ikram ediyor. Aynı gün ayrıca, hemen her evde, yağda kızartılmış mayalı hamurdan “bişi” yapılıyor ve bu “bişi”ler komşularla birlikte eve gelen çocuklara ikram ediliyor. 
Türkiye’de Konya’ya özgü bir gelenek olarak tarihteki yerini koruyan Şivlilik; birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun artmasına, komşuluk geleneğinin ise sürdürülmesine vesile oluyor.

sivlilik-coskusu-adese’de-yasanir-(1).jpg