Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Sivas'ın Gölova ilçesinde başlatılan "Aramıza Hoş Geldin Projesi'nin devam ettiği bildirildi.Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, yaptığı...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Gölova ilçesinde başlatılan "Aramıza Hoş Geldin Projesi'nin devam ettiği bildirildi.

Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat, yaptığı yazlı açıklamada, şubat ayında başlatılan proje kapsamında, Gölova sınırları içinde dünyaya gelen bebekleri evinde ziyaret ettiklerini belirtti.

Erat, bu projeyle bebeğin ilk 6 ay bakım ücretini karşıladıklarını aktararak, "Hayata 'merhaba' diyen bebeğimize anne ve babasıyla mutlu, huzurlu, sağlıklı, vatana ve millete hayırlı bir evlat olmasını diledik. Vatandaşlarımızın mutlu günlerinde yanlarında olmaktan biz de ayrıca mutlu oluyoruz. Şimdiden tüm bebeklerimize hayırlı ömürler diliyorum. Ayrım yapmadan tüm aileleri ziyaret ederek tebrik etmek ve aramıza katılan yavrularımıza 'Aramıza hoş geldin' demek istiyoruz. Amacımız ilçe nüfusunu artırılmasıdır" ifadelerini kullandı.

- VADİ-KAB için zemin etüt sözleşmesi imzalandı

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, yaptığı açıklamada, Vadi Katı Atık Birliği (VADİ-KAB) bertaraf tesisinin kurulacağı alanın zemin etüt ve çevresel etki değerlendirme raporunun hazırlanması için ihaleyi alan firmayla sözleşme imzalandığını söyledi.

İhaleyi alan firmaya 23 Temmuz'da yer teslimi yapıldığını belirten Yüksel, "Firma yetkilileri zemin etüdü ve ÇED ile ilgili hazırlayacakları raporları 150 gün içerisinde ilgili bakanlığa teslim edecektir. Zemin etüdü ve ÇED raporlarının hazırlanması için yapılan ihale bedeli 69 bin liradır. İlgili firma ihaleyi bu bedelle almıştır" diye konuştu.

Birliğin önemine değinen Yüksel, şunları kaydetti:

"Suşehri ilçesine ortalama 70 kilometre uzaklıkta, Giresun sınırları içinde bulunan Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleriyle, Ordu'nun Mesudiye ilçesi ve Sivas'a bağlı Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerinin katılımıyla katı atık birliği kurulmuştur. Bu birliğe üye ilçelerin bulunduğu bölgelerden toplanacak çöpler, AB yasaları gereği, ilçemiz sınırları içerisinde kurulacak olan bertaraf tesisinde toplanacaktır. Belirtilen ilçelerimizin katılımıyla kurulan katı atık toplama merkezinin de yapılması için çalışmalarımızın ilk girişimini başlatmış bulunmaktayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı