Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

"Annem Varsa Ben de Varım" projesi tanıtıldı

SİVAS (AA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde faaliyete geçen "Annem Varsa Ben de Varım" projesinin tanıtımı yapıldı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, marş seslendirdi. Daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Anakız Yörük, öğrencilerin evde anneleriyle kitap okumaları amacıyla hazırlanan projenin tanıtımını yaptı.

Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, "Bu projenin merkezinde veli ve öğretmenlerimiz var. Öğrenciler okuyor ama okumalarını sağlayan veliler ve öğretmenlerdir." dedi.

Kitap okumayla ilgili çok önemli geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Gül, "Bazı okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin çok güzel uygulamaları var. Bu projeyle öğrencilerimiz kütüphanelere kitapçılara daha sık gitmeye başladı." diye konuştu.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler ve veliler katıldı.


- "Otizm Spektrum Bozuklukları"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce engellilerle çalışacak personele "Otizm Spektrum Bozuklukları" eğitimi verildi.

Sivas Özel Eğitim Uygulama Merkez Müdürü Mete Çaykuş, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Ayla Uzun, Dr. Aybüke Sarı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Anakız Yörük, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimde sunum yaptı.

Eğitimde, "Otizm nedir, başlama yaşı ve belirtileri, spektrum bozukluğu, tarama, tanılama ve değerlendirme, özel eğitimde yasal düzenlemeler, öğretmen ve personel yetiştirme, otizmde bilimsel dayanaklı uygulamalar, eğitim programları, toplumsal hayata geçiş ve toplumsal gelişmeler" gibi konular detaylı olarak ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :