Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

"Sivas Türküleri ve Oyun Havaları" kitabı tanıtıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, "Sivas Türküleri ve Oyun Havaları" adlı kitabın tanıtım toplantısına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki toplantıda konuşan Vali Gül, kitabın hazırlanmasında emeği geçen yazarlara teşekkür ederek, böylesine güzel eserlerin ortaya çıkmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Sivas'ın TRT'ye en fazla türkü veren illerden birisi haline geldiğini ve eserin tanıtımının da Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapılmasının son derece anlamlı olduğunu vurgulayan Gül, eserin ortaya çıkmasından dolayı yayın kurulunu tebrik etti.

Toplantıda, Orta Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle 3 cilt olarak basılan kitapların yazarları da kısa birer açıklama yaparak Sivas türkülerini seslendirdi.


- Vali Gül, gıda toptancılarıyla buluştu

Öte yandan Sivas Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Şehitleri Gıda Toptancıları Kooperatifi üyeleri ile bir araya geldi.

Gül, kısa süre önce gıda sektöründeki eksiklikleri gidermek amacıyla kurulan kooperatifin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Programda konuşan kooperatif başkanı Adnan Ercan, gıda firmaları olarak çok önemli bir yerde olduklarını belirterek, "Seyfebeli Projesi'ni çok önemsiyoruz. Proje şuçan için başlangıç aşamasında ama 3 yıl içerisinde tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Gül ise Seyfebeli Projesiyle ilgili çalışma başlatıldığını belirterek, "Eş zamanlı olarak da Bilim Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde 9 ilde hükümet programı olarak yapılacak bir projeye denk geldi. Çok uygun şartlarda başlayacak, şehir içindeki sanayi siteleri şehir dışına taşınacak. Bu proje sizleri ciddi anlamda rahatlatacak. En geç 2018 yılının bahar ayında temeli atacağız." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :