Sivas'tan kısa kısa

Sivas'tan kısa kısa

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesindeki Gemerek Anaokulunda mezuniyet töreni düzenlendi. Gemerek Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, okul öncesi eğitim...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesindeki Gemerek Anaokulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Gemerek Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, okul öncesi eğitim gören 63 öğrenci ilk kez diploma almanın heyecanını yaşadı. Çeşitli gösteriler sunan minik öğrenciler, programa katılanlardan alkış aldı.

Programa Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yükselen Dursun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


- Suşehri'nin yöresel yemekleri tanıtıldı

Suşehri ilçesine özgü yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.

Ramazan ayında özel bir televizyon kanalında yayınlanacak olan "29 Köy, 29 İftar" adlı programın çekimleri başladı.

Programın Suşehri çekimlerine ev sahipliğini yapan Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, yöresel yemeklerin tanıtımı için gerçekleştirilen çekim için Tabiat Parkı'ndaki kır kahvesini hazırlattı. Yüksel, ilçenin meşhur kuru fasulyesi başta olmak üzere, keşkek, muhacir pidesi, madımak gibi yemeklerin tanıtımını yaptı.

Sivas ve ilçelerinin zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu belirten Yüksel, "Bu güzel sunumun yapılmasında bizlere destek veren Suşehrili hemşehrilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür programların kültürümüzün yaşatılmasında önemli yeri bulunmaktadır." dedi.

Çekimin ardından hazırlanan yemekler protokole ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :