Sivas'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

Sivas'ta telefonla dolandırıcılık iddiası

Telefonda kendisini polis olarak tanıttığı kadının 100 bin lira, 10 bin dolar, 5 bilezik ve 5 çeyrek altınını aldığı iddia edilen zanlı yakalandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, telefonda kendisini polis olarak tanıttığı kadından 100 bin lira, 10 bin dolar, 5 bilezik ve 5 çeyrek altın aldığı öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi'nde yaşayan 33 yaşındaki B.B'yi telefonla arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı. Kadına, adının kuyumcu soygununa karıştığını söyleyen zanlı, B.B'ye bu işten kurtulması için eve gelecek polislere altınlarını ve parasını teslim etmesi gerektiğini belirtti.

B.B, bir süre sonra evinin önüne gelen ve polis sandığı şüpheli M.E.A'ya (24), 100 bin lira, 10 bin dolar, 5 bilezik ve 5 çeyrek altın verdi.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan B.B, polisten yardım istedi. Bunun üzerine çalışma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bölgede tespit ettikleri zanlı M.E.A'yı kovalamaca sonucu yakaladı.

Şanlıurfa'dan kente geldiği öğrenilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Para ve altınlar ise B.B'ye teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :