Sivas'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Sivas'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti

SİVAS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları"nda dereceye giren...

SİVAS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmaları"nda dereceye giren hafızlar tarafından Sivas'ta "Kur'an Ziyafeti" programı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ramazan etkinlikleri kapsamında Paşa Camisi'nde gerçekleştirilen programa, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ile İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın yanı sıra 2013 yılı Kur'an-ı Kerim güzel okuma Türkiye birincisi Habib Derviş, 2016 yılında final yarışmasına katılan Kosova'dan Hafız Egzon İbrahim ve 2015 yılında final yarışmasına katılıp dünya ikincisi olan Filipinler'den Muhammed Nezir Asgar katıldı.

Şahin, programda yaptığı konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na, 46 ülkeden 82 hafız katıldı. Akabinde geçen sene dereceye giren, bu senenin finalinde yarışan hafızlarımızla ve Türkiye'deki güzide hafızlardan bir karma yaparak 36 ilde 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti' programlarını yapmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafızlar, Kur'an-ı Kerim ziyafeti sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :