Sivas'ta kültür sanat

Sivas'ta kültür sanat

Sivas Devlet Tiyatrosu "Fehim Paşa Konağı" adlı oyunu sahneleyecek

SİVAS (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), 2. Meşrutiyet'in arifesinde geçen bir hikayenin anlatıldığı "Fehim Paşa Konağı" oyununu sahneye koyacak.

Turgut Özakman'ın kaleme aldığı, Tomris Çetinel'in yönettiği oyunda, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Kerem Yücel, Serkan Yanar, İsmail Tütüncü, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Burçhan Göze, İnanç Keteci, Volkan Gündüz, Burak Fındıkçı, Özge Günay Göze, Neyra Karaböcü, Göksu Girişken, Derya Kaçmaz, Esra Atasever, Ezgi Koç, Nihal Kuruçay ve Sedanur Ünlü rol alıyor.

1908'de, 2. Meşrutiyet'in arifesinde geçen oyunun konusu şöyle:

"Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf, gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Baba'yı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince Rasim Baba büyük hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli olaylar dizisi gelişir."

Oyun, Atatürk Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 19.30'da, 15 Ekim'de ise saat 14.00 ve 19.30'da izlenebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :