Sivas'ta koyun sürüsüne kurt saldırısı

Sivas'ta koyun sürüsüne kurt saldırısı

Kurtların saldırısı sonucu 91 koyun telef oldu

SİVAS (AA) - Sivas'ta kurtların saldırısı sonucu 91 koyun telef oldu.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Ovacık köyünde etrafı tahtalarla çevrili alandaki koyun sürüsüne gece saatlerinde kurtlar saldırdı.

Kurtların saldırısı sonucu, alandaki yaklaşık 500 koyundan 91'i telef oldu. Hayvanlarını kontrol etmek üzere sabah saatlerinde alana gelen vatandaşlar, koyunlarından bir kısmını telef olmuş halde bulunca üzüntü yaşadı.

Sürü sahiplerinden Hacı Ahmet Himyeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde koyunları kontrol etmek için alana geldiğini ve hayvanlarından bir kısmını telef olmuş halde bulduğunu söyledi.

Himyeri, bunun üzerine jandarmayı ve ilgili yerleri aradıklarını belirterek, "Bizler hayvancılıkla geçiniyoruz. Burada 6 ailenin yaklaşık 500 koyunu vardı, bunlardan 91'i telef oldu, birçoğu da yaralandı. Durumu çok kötü olanları da kesmek zorunda kaldık" dedi.

Ekonomik açıdan büyük kayba uğradıklarını ifade eden Himyeri, "Biz burada çok mağdur durumdayız. Zararımızın devlet tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Himyeri, şunları söyledi:

"Kurtlara hiçbir zaman zarar vermek istemiyoruz, zaten bu, kanunen de yasak. Devletimize bağlı bir milletiz ama bu hayvanlar bizim geçim kaynaklarımıza zarar veriyor. Biz köylüler olarak ne yapacağız, zararımız nasıl karşılanacak?"

Kaynak:Haber Kaynağı