Sivas'ta gerçeğini aratmayan tatbikat

Sivas'ta gerçeğini aratmayan tatbikat

AFAD İl Müdürlüğünce bir okulun bahçesinde deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

SİVAS (AA) - Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bir okulda gerçekleştirilen deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

TED Sivas Koleji bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat öncesi, öğrencilere deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği uygulamalı anlatıldı.

Daha sonra senaryo gereği, depremin ardından okulda yangın çıktı. Ekipler ilk olarak okuldaki öğrencileri tahliye etti ve yaralı öğrencileri okul bahçesinde kurulan AFAD çadırına taşıdı.

Yangında üst katlarda mahsur kalanlar ise AFAD ve itfaiye görevlilerince pencereye kurulan hava tahliye istasyonuyla kurtarıldı. Yaralıların ilk müdahaleleri 112 ekiplerince gerçekleştirildi.

Ardından bahçede yakılan mutfak tüpü ve çıkarılan ufak çaplı yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği öğrencilere uygulamalı gösterildi.

AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, Deprem Haftası dolayısıyla okullarda eğitimler ve güvenli tahliye tatbikatları yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının toplumda temel afet bilincini oluşturmak olduğunu aktaran Ekinci, hafta boyu bu tür etkinliklerin süreceğini belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :