Sivas'ta FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Sivas'ta FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Kendilerini polis olarak tanıtıp, "adınız FETÖ'ye karıştı" diyerek 3 kişiyi dolandıran 4 şüpheli, dolandırdıkları ziynet eşyaları ve paralarla yakalandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, vatandaşları "adınız FETÖ'ye karıştı" diyerek dolandıran 4 şüpheli gözaltına alındı.

Mevlana Mahallesi'nde ikamet eden A.D'nin evine giden K.A. ve Ö.A. kendilerini polis olarak tanıttı.

A.D'ye adının FETÖ'ye karıştığını söyleyen şüpheliler, operasyon yapılacağını belirterek, evdeki para ve ziynet eşyalarının kendilerine verilmesini istedi. Bunun üzerine A.D. evdeki 15 çeyrek altın, 4 altın bilezik, 10 bin 400 avro ve 2 bin lirayı bu kişilere teslim etti.

Şüpheliler, aynı yöntemle Altıntabak Mahallesi'ndeki A.Ö'nün evinden 3 yarım altın, 2 çeyrek altın ve bir bilezik, Yenidoğan Mahallesi'ndeki S.K'dan da bir kelepçeli bilezik, 2 burma bilezik, bir altın küpe ve bir altın yüzük aldı.

Dolandırıldıklarını anlayan şüphelilerin bilgi vermesi üzerine çalışma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, K.A. ile Ö.A.'yı Osmaniye'de, dolandırıcılık sırasında bu kişilerle hareket eden ve gözcülük yapan H.Ş. ve B.S.'yi Şanlıurfa'da dolandırdıkları ziynet eşyaları ve paralarla yakaladı.

Sivas'a getirilen 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Polis ekipleri, kentte son günlerde bu tarz dolandırıcılık olaylarının yaşandığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :