Sivas'ta buğday hasadı başladı

Sivas'ta buğday hasadı başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta buğday hasadına başlandı.Merkeze bağlı Tutmaç köyünde hasat başlaması dolayısıyla program düzenlendi. Burada konuşan, Toprak...

SİVAS (AA) -  Sivas'ta buğday hasadına başlandı.

Merkeze bağlı Tutmaç köyünde hasat başlaması dolayısıyla program düzenlendi. Burada konuşan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yazgı, TMO olarak hasatla birlikte alımlara başladıklarını söyledi.

İyi bir hasat beklediklerini belirten Yazgı, "Yağışların uzun sürmesi tabi kalitede belli sıkıntı ihtimallerini ortaya çıkarttı. Ancak verim noktasında gelen veriler bizi oldukça memnun ediyor. TMO olarak gelen her çiftçimizin talepleri noktasında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İyi bir hasat, bereketli günler bekliyoruz" diye konuştu. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan da 2015 yılında buğday hasadını Sivas merkezde başlattıklarını kaydetti. Aslan, "Bu sene bahar dönemdeki yağışlarımızın çok iyi olması verim ortalamamızı yükseltmiş durumda. İlimizin Gemerek ve Suşehri civarında bir hafta önce hasada başlandı. Bereketli bir sene olacak. Çiftçilerimiz hayırlı olsun diyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı