Sivas'ta besi çiftliğinde yangın

Sivas'ta besi çiftliğinde yangın

SİVAS (AA) - Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı, üç büyükbaş...

SİVAS (AA) - Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı, üç büyükbaş hayvan telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Damlaca Mahallesi'nde Ahmet Tarhan'a ait besi çiftliğinin ot deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Saman balyalarına sıçrayan yangın, Şarkışla Belediyesi ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangını söndürmeye çalışan vatandaşlardan Murat Kılıç, dumandan etkilendi. Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırılan Kılıç'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangında, 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

Şarkışla İtfaiye Müdürü Tansu Timurkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Büyük çaplı bir yangındı. Ot balyaları söndürülmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yeniden yanmaya başladı. Çevre ilçelerden gelen itfaiyelerle yangını söndürdük." dedi.

Çiftlik sahibi Ahmet Tarhan da depoda 15 bin balya saman bulunduğunu ve zararın yapılacak çalışma sonunda ortaya çıkacağını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :