Sivas'ta akıl oyunları atölyesi kuruldu

Sivas'ta akıl oyunları atölyesi kuruldu

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) akıl oyunları atölyesi kurulduğu bildirildi. BİLSEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) akıl oyunları atölyesi kurulduğu bildirildi.

BİLSEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Bilim ve Sanat Merkezi'ne kazandırılan akıl oyunları atölyesinin açılışı yapıldı. BİLSEM Müdürü Adem Uzun, atölyede verecekleri eğitimle öğrencilerde mantık yürütme, stratejik düşünme, rekabet, sabır, planlama gibi tutum ve davranışları kazandıracaklarını belirtti. Uzun, çalışmada kendilerine destek olan ve Sivas’ta örnek bir dersliği hizmete kazandıran Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül ise yapılan bu atölyenin diğer okullara örnek teşkil edeceğini aktararak emeği geçenlere teşekkür etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir de oda olarak eğitime her zaman destek olduklarını ifade ederek, bu atölyede öğrencilerin, ticaretin de temelinde olan sabır, rekabet, akıl yürütme gibi birçok erdemi kazanacaklarını vurguladı.

Programda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında 2015-2016 öğretim yılı boyunca öğrencilerin hazırlamış oldukları matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında projelerin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı da gerçekleştirildi. Fuarda öğrencilerin proje çalışmaları, planetaryum gösterisi, 3 boyutlu çizim çalışmaları ile robotik gösteriler sergiyi gezmeye gelen misafirler tarafından büyük beğeni topladı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :