Sivas'ta acemi erler yemin etti

Sivas'ta acemi erler yemin etti

5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törende, 1996/3 2. dönem acemi erler yemin ederek vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

Komutanlığın, General Şükrü Kanatlı Kışlası'ndaki törende, temel eğitim gören yaklaşık bin 263 er ant içti.

Eğitimlerini tamamlayan askerlerin yemin töreni renkli görüntülere sahne olurken, aileler ve askerler duygusal anlar yaşadı.

Törende, tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerler ile Sivas'ta askerlik hizmetini yapmış babalara ve dedelere hediye ve teşekkür belgesi verildi.

Burada konuşan 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, yurdun dört bir yanından birliğe katılan askerlerin ant içme töreninin gururla gerçekleştirildiğini söyledi.

Unutulmayacak bir törene ailelerle şahit olduklarını belirten Piyade Albay Kip, "Şenliklerle halaylarla uğurladığınız evlatlarınızın, yemin törenlerini gururla izledik. Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek asker ocağında tek yürek, tek bilek olan bu evlatlarımızın duruşundaki heybet ve bakışlarındaki kararlılık, omuzlarına yüklenen sorumluluğu almaya hazır olduklarını gösterdi. Kutsal askerlik vazifesinin ilk evresini bu törenle başarıyla tamamlayan Mehmetçiklerimiz, yiğit evlatlarımız yarınlarımız için güven verdiler." diye konuştu.

Yemin töreninin ardından asker evlatlarına kavuşan bazı ailelerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Törene, Sivas Vali Vekili Turgay İlhan, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, askeri erkan ve asker aileleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :