Sivas'ta 6 taraftara seyirden men cezası

Sivas'ta 6 taraftara seyirden men cezası

Seyirden men edilen taraftarlar, mahkemece kaldırılmadığı sürece statlarda 1 yıl müsabakaları izleyemeyecek

SİVAS (AA) - Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor taraftarı 6 kişi, katıldıkları karşılaşmalarda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu ihlal eden davranışlarda bulundukları iddiasıyla seyirden men cezası verildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Demir Grup Sivasspor'un Süper Lig'de, Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda oynadığı Trabzonspor maçında sahaya giren N.Y. (32) ve oyun alanına su fırlatan M.A. (27), Medipol Başakşehir maçında sahaya giren H.A. (30) ile Beşiktaş maçında sahaya giren N.Ç. (20) ve meşale yakan A.G. (28) ile sosyal medya üzerinden hakaret eden F.G. (22) hakkında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hükümlerince işlem başlatıldı.

Kanun hükmünce spor müsabakalarını seyrinden men cezası uygulanan şüphelilere ilişkin hazırlanan tahkikat evrakı Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Yeni 4 Eylül Stadyumu içerisinde ve çevresinde çekim yapan yüksek çözünürlükte 576 kamera bulunduğu belirtilen açıklamada, bu kameralar ile stadyumda yapılan tüm faaliyetlerin anlık olarak veya gerektiğinde müsabaka sonrası izlendiği ve suç işleyenlerin kimlik tespitleri yapılarak haklarında adli ve idari işlem yapıldığı uyarısı yapıldı.

- Müsabakaları 1 yıl izleyemeyecekler

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca spor alanları içerisi, çevresi, toplanma alanlarında şiddet veya hakaret içerikli bütün hareketlerin tespitinde kişi hakkında soruşturma açılarak doğrudan seyirden men cezası verilebiliyor. Bu ceza, ancak kişi hakında dava açılması halinde mahkemenin vereceği beraat hükmü ile ya da 1 yıllık süre sonunda ortadan kalkıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :