Sivaslı şehidin adı evinin caddesine verildi

Sivaslı şehidin adı evinin caddesine verildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Kenan Ardıç'ın adı, Sivas'ta evinin bulunduğu caddeye verildi- Şehidin babası Ardıç: - "Oğlumun adının evimizin bulunduğu caddeye verilmes

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Kenan Ardıç'ın adını evinin bulunduğu caddeye verdi.

Sivas Valiliğinin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Sivas Belediyesinin aldığı kararla kentteki Gurbet Caddesi'nin adı Şehit Kenan Ardıç Caddesi olarak değiştirildi.

Vali Alim Barut, cadde üzerinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, geride kalanlarına da başsağlığı diledi.

Vatanı korumak için elbette şehitlerin olacağını belirten Barut, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz olacak ama onların hatıralarını başta kalbimizde olmak üzere isimlerini, caddelerde ve okullarda yaşatmak, onların bize emaneti olan ailelerine devlet ve millet olarak sahip çıkmak zorundayız. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Umuyorum ki milletimiz huzura ve refaha bir an önce kavuşur. Şehitlerimiz ve aileleri bizim için çok değerlidir. Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Bu milletin geleceğinin teminatı bu şekilde yetiştirdiğiniz evlatlardır. Devletimizin sizlerin yanında olduğunu bilmenizi istiyorum."

Şehit Kenan Ardıç'ın babası Cemal Ardıç da "Oğlumun adının evimizin bulunduğu caddeye verilmesi bizleri memnun etti. Bugüne kadar Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün bizlere gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tören, edilen duanın ardından Gurbet Caddesi tabelasının sökülmesi ve Şehit Kenan Ardıç Caddesi tabelasının asılmasıyla son buldu.

Özel harekat polisi Kenan Ardıç, 1 Ocak'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :