Sivas'a yeni kültür merkezi yapılacak

Sivas'a yeni kültür merkezi yapılacak

SİVAS (AA) - Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kente yeni bir kültür merkezi kazandırılması için başlatılan çalışmalarda mutlu sona...

SİVAS (AA) - Sivas Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, kente yeni bir kültür merkezi kazandırılması için başlatılan çalışmalarda mutlu sona ulaşıldığını belirtti. 

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür merkezin projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığı vurgulayarak, 2013 yılında ihalesini yaptıkları projenin onaylandığını ve ihale sürecinin başladığını belirtti.

Büyüyen, gelişen ve kültürel anlamda kabına sığmayan Sivas'a yakışır bir kültür merkezinin kısa zamanda hizmete gireceğini dile getiren Ayhan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birçok değerlendirme, analiz ve görüşmeler yapıldı, bu manada güzel bir iş çıktı. İç alanıyla, kullanımıyla, fuar alanıyla, sergi salonlarıyla, toplantı ve konferans salonlarıyla çok amaçlı bir kültür merkezi yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Kültür merkezinin yapımının yaklaşık 2 yıl süreceğini aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Sivas 2 yıl sonra devasa, bütün kültürel hizmetleri verecek, çok fonksiyonlu bir hizmeti ve işi bitirmiş olacağız. Projenin takibi, programa alınması, yerinin TÜDEMSAŞ'tan hazineye tescili Meclis Başkanımız İsmet Yılmaz'ın takibiyle yürüdü. Salonda akustik hesaplamalarından, bütün detaya kadar bilimsel raporlara göre hareket edildi. Bundan sonra ki süreç daha hızlı yürüyecek."

Ayhan, projenin takibi ve neticelenmesinde emeği geçen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'a ve diğer yetkililere teşekkür etti. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı