Sivas Valisi Gül yeni kültür merkezindeki çalışmaları inceledi

Sivas Valisi Gül yeni kültür merkezindeki çalışmaları inceledi

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, yapımı devam eden yeni kültür merkezi inşaatını inceledi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Atatürk...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, yapımı devam eden yeni kültür merkezi inşaatını inceledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, Atatürk Kültür Merkezi'nin karşısında bulunan araziye yapılan inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve işçilerle bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gül, inşaatın temel atma seviyesine geldiğini belirterek, "Geçen yılın sonlarına doğru hafriyatı alınmıştı ama mevsim şartlarından dolayı inşaat durdurulmuştu. Mart ayı itibarıyla arkadaşlar grobetonu attılar, demirini bağladılar. İnşallah hafta sonu da temeli atılacak. Gelecek sene dokuzuncu ayda kültür merkezinin bitmesi planlanıyor. Kültür merkezi, yaklaşık olarak 20 milyon liraya mal olacak." ifadelerini kullandı.

Kültür merkezinin ismi konusuna da değinen Gül, "Kamuoyunda çok sık olarak soruluyor. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'ın da buranın isminin 'Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi' olacağı şeklinde beyanatı vardı. Aynı şekilde bu devam ediyor. İnşallah burası bittiğinde merkeze rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi verilecek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :