Sivas Valisi Gül, kırsaldaki çalışmaları anlattı

Sivas Valisi Gül, kırsaldaki çalışmaları anlattı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 yılı ikinci olağan toplantısına katılarak kırsala yapılan yatırımları...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği 2017 yılı ikinci olağan toplantısına katılarak kırsala yapılan yatırımları anlattı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresinde Vali Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Genel Meclis Başkan Vekili Ferhat Ünsal, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan, il genel meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Gül, bu yıl içerisinde yapmış oldukları hizmetlerden dolayı muhtarlara, il genel meclis üyelerine, birlik çalışanlarına ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya'ya teşekkür etti.

Bu yılı içerisinde bütün sorunların çözülmediğini aktaran Gül, "Devam eden sorunlarımız ve eksikliklerimiz var ama geriye dönüp baktığımızda birçok şeyin çözülmüş olduğunu, birçok hizmetin köylere geldiğini görüyorsunuz. Yeterli mi? Keşke imkan olsa daha fazlasını, daha iyisini yapsak ama zaman içerisinde onlar da yapılır." ifadelerini kullandı.

Geçmişte köylerde halı sahanın bulunmadığını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"En çok nüfusu olan köyden başlayarak 15 köye güzel halı sahalar yaptık. Merkezde bile çoğu yerlerde olmayan güzel bir hizmet oldu. Köylerde ki içme sularını ve depoların klorlamasını yaptık. Milli Eğitim Bakanımızın sağladığı imkanlarla okullarla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Önemli bir kısmının onarımını yaptık. Yapmadıklarımız varsa 2018 yılı içerisinde onu da yaparız. Onarım değil de yeni okula, dersliğe gerçekten ihtiyacı olan yer varsa yeni bina yapma ile ilgili de sıkıntımız yok. Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği ödeneklerle inşallah bir takvim içerisinde yaparız."

Üniversite öğrencileri için yapımı süren 10 bin kişilik yurt binası hakkında da bilgi veren Gül, "Bu yurt tamamen Özel İdare kaynakları dışında kullanılan ve Özel İdare'ye yük olmayan bir yurt. Kredi Yurtlar Kurumuna kiralayacağız. Bankadan kullandığımız kredimiz bittikten sonra bugünün parasıyla 21-22 milyon lira yıllık gelirimiz olan bir tesis olmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan da 2017 yılında yapmış oldukları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :