Sivas, Türkiye'nin optik merkezi olmaya aday

Sivas, Türkiye'nin optik merkezi olmaya aday

ASELSAN Hassas Optik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım:- "Türkiye'nin optik merkezi olmaya aday Sivas'ta ASELSAN teknolojisiyle milli gündüz görüş dürbünleri üretiliyor. Camı ve metali dürbüne dönüştürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiy

SİVAS (AA) - ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, Sivas'ın Türkiye'nin optik merkezi olmaya aday olduğunu belirtti.

Yıldırım, ASELSAN Hassas Optik Sivas Fabrikasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta hizmete açılan fabrikada tüfek üstü nişangahlar, gece görüş dürbünleri ve termal silah dürbünleri üretildiğini söyledi.

ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri AŞ'nin ortak yatırımı olan fabrikada milli imkanlarla gündüz görüş dürbünleri üretimlerinin tamamlandığını dile getiren Yıldırım, dürbünlerin optik mercekleri ve mekanik parçalarının da aynı tesiste üretildiğini ifade etti.

Türkiye'de yüzde 100 milli olarak sadece Sivas'ta milli dürbün ve gece görüş cihazları üretmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım, silah dürbünlerinin optik birimleri dahil tamamının tek çatı altında milli olarak üretilmesi nedeniyle, Sivas'ta uluslararası düzeyde rekabetçi fiyat avantajı sağladıklarını, yurt dışı firmalara da teklifler verilmeye başlandığını bildirdi.

Yatırımın Sivas'a mal olan bir proje olduğunu aktaran Yıldırım, kısa süre içinde hem Cumhuriyet Üniversitesi hem de Sivas yan sanayisi ile çalışmaya başlandığını söyleyerek, "Türkiye’nin optik merkezi olmaya aday Sivas'ta ASELSAN teknolojisiyle milli gündüz görüş dürbünleri üretiliyor. Camı ve metali dürbüne dönüştürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan tüm dürbünlerin milli imkanlarla Sivas'ta üretmeye talibiz." dedi.

- "Sivas'ı mercek üssü yapmak istiyoruz"

Cumhuriyet Üniversitesi ile işbirliği halinde Sivas'ı mercek üssü yapmak için desteğe ihtiyaç duyduklarına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Savunma sanayinin gelişmesi isteniyorsa, milli ordumuzda milli ürünlerin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ordumuzun ihtiyacı olan ve fabrikamızda üretilen hem kalitesi hem de fiyatıyla rakiplerine göre daha uygun olan ürünlerin tercih edilmesini istiyoruz. Fabrikamız bugün 100 nitelikli çalışanıyla beraber üretimine devam etmektedir. Yaptığımız ilk ürünler, gece görüşü dürbünleri, kızıl ötesi dürbünler ve silah üzeri nişangahlar. Türkiye'de yüzde 100 yerli üretimin yapıldığı tek tesis. Şu anda ürettiğimiz ürünleri yurt dışına da gönderebilecek duruma geldik ve Filipinler'e gönderiyoruz. Yani Filipinler'in ordusu Sivas'ta üretilen gece görüş dürbününü kullanıyor. Bizim amacımız, milli ordumuzun gece görüşü ve kızıl ötesi dürbünlerini yüzde 100 yerli olan Sivas'ta üreterek ihtiyaçlarını giderebilmek. Zaten savunma sanayimizin gelişmesini istiyorsak milli ürünlere yönelmemiz lazım. Sivas'ta bu eksiği giderme yönünde gayret gösteriyoruz."

Savunma sanayinin güçlenmesinin millileştirmekten geçtiğini de vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Millileştirmek için de ordumuzun ve polisimizin ülkemizde kurulan bu gibi tesisleri ve ürettiği ürünleri tercih etmesi lazım. Özellikle biz milli silahımızın dürbünlerine talibiz. Onun dışında komando silahlarının dürbünlerinin modernizasyonuna talibiz. Hem ordumuza ve polisimize milli bir ürün vermiş oluyoruz hem daha kaliteli hem de fiyat açısından daha uygun bir ürün vermiş oluyoruz. Savunma sanayimizin gelişmesi için bu gibi tesislerin desteklenmesi lazım ki buna bağlı olarak başka tesislerde açılsın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :