Sivas SYDV'nin yardımları

Sivas SYDV'nin yardımları

SİVAS (AA) - Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) çok sayıda aileye gıda, giysi ve kırtasiye yardımında bulunulduğu bildirildi. SYDV'den...

SİVAS (AA) - Sivas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) çok sayıda aileye gıda, giysi ve kırtasiye yardımında bulunulduğu bildirildi.

SYDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, fakir ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmek ve sosyal adalet sağlayıcı tedbirler alarak gelir dağılımının daha adil bir hale getirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten vakıf, bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle bin 100 aileye gıda yardımında bulundu. Eğitime desteğini de sürdüren SYDV'ce ihtiyaç sahibi 614 anaokulu öğrencisine de giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı. Ayrıca hayırseverler tarafından bağışlanan giysi yardımları, 5 bin 79 aileye dağıtıldı.

SYDV tarafından fakir ve muhtaç durumda bulunan vatandaşların yakacak, gıda, giysi, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik barınma yardımları yapılıyor.

Sivas SYDV'ce engelli vatandaşların eğitim ve rehabilitasyon giderlerine katkı sağlanıyor, kırsal ve kentsel alanda yaşayanların gelirlerini artırmaya ve istihdam olanakları sağlamaya yönelik projelere destek veriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :