Sivas Ravza Derneği'nden Afrika'ya Yardım

Sivas Ravza Derneği'nden Afrika'ya Yardım

Kampanyayla toplanan 315 bin liralık yardımla Afrika'da 25 su kuyusu açılacak ve 225 kişiye katarakt ameliyatı yaptırılacak

Sivas Ravza Derneği Başkanlığınca başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan parayla Afrika'da 25 su kuyusu açılacak ve 225 kişiye katarakt ameliyatı yaptırılacak.

Dernek Başkanı Abdullah Ağbektaş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Afrika'da su savaşları yapıldığını, insanların ve hayvanların susuzluktan telef olduğunu vurguladı.  

Bu duruma kayıtsız kalamayarak yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Ağbektaş, 6 aylık bir kampanya sonucunda 315 bin lira topladıklarını dile getirdi. Ağbektaş, "Sivaslı yiğidoların büyük katkılarıyla Afrika'da 25 köyde su kuyusu açılacak ve 225 kardeşimizin gözlerine de katarakt ameliyatı yaptırarak onlara ışık olacağız" dedi.

Toplanan yardımı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Sabri Şanlı'ya teslim edeceklerini aktaran Ağbektaş, "Böyle büyük bir kampanyaya katkıda bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yeni kampanyamızda da Gazze'ye Sivas adına 200 kişilik yetimhane yaptırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İHH  Sivas Şubesi Başkanı Şanlı ise toplanan yardımlarla yapılacak faaliyetlerin vakıfları tarafından yerine getirileceğini belirterek, "İHH olarak 2015 yılı sonuna kadar 25 su kuyusu ve 225 katarakt ameliyatını Sivaslılar adına yaptıracağız" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı