Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve ESTAŞ arasında protokol

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve ESTAŞ arasında protokol

SİVAS (AA) - Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) arasında "Okul-İşletme İşbirliği" protokolü imzalandı....

SİVAS (AA) - Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) arasında "Okul-İşletme İşbirliği" protokolü imzalandı.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ESTAŞ, Ar-Ge binasında gerçekleştirilen imza törenine Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş ve okul müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdüdü Altınsoy, törende yaptığı konuşmada, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin, sanayi kuruluşlarında beceri kazanmaları ve iş imkanına sahip olabilmeleri için ildeki işletmelerle işbirliği yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda dünyanın birçok noktasına ürettiği ürünleri pazarlayan ve kentin önemli bir sanayi kuruluşu olan ESTAŞ ile iş birliği protokolü imzaladıklarını aktaran Altınsoy, "Bu protokol ile Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimiz ESTAŞ Ar-Ge merkezlerinin uygun görülen kısımlarında araştırma yapabilecek. Okullarımızın atölye ve laboratuvarları da Ar-Ge merkezinin kullanımına sunulacak." diye konuştu.

Tarafların uygun gördüğü TÜBİTAK ve diğer AB projelerine maddi ve manevi destek verilerek kurumların ortak başvuru yapmasının hedeflendiğini dile getiren Altınsoy, protokolün hayırlı olmasını diledi.

ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş da fabrikanın üretim alanları ile ilgili genel bilgiler vererek, yapılan işbirliği protokolünün öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmesi, sektörün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün sağlanması noktasında oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :