Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

TBMM Başkanı Yılmaz (2):- "Ülkemizde son dönemlerde dış faktörlerin de etkisiyle meydana gelen terör olayı göstermektedir ki istiklal ve istikbal mücadelemiz devam etmektedir. En zor günlerde bu ülke üzerine plan yapanların planını, bu aziz millet nasıl b

SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Ülkemizde son dönemlerde dış faktörlerin de etkisiyle meydana gelen terör olayı göstermektedir ki istiklal ve istikbal mücadelemiz devam etmektedir. En zor günlerde bu ülke üzerine plan yapanların planını, bu aziz millet nasıl bozduysa bundan sonra da bu ülke ve bu millet üzerine plan yapanların planlarını inşallah hep beraber bozacağız" dedi. 

Yılmaz, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı'nın arkasından gelen Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanan acıların, bir daha yaşamaması için unutulmaması gerektiğini söyledi. 

O günlerde devletin dağıldığını, başkent İstanbul'un işgal edildiğini, ülkenin yoksul, halkın ise fakir olduğunu dile getiren Yılmaz, "Savaşacak gücün dahi kalmadığı bir dönemde birlik ve beraberliğimizi koruyarak vatanımıza, istiklal ve istikbalimize nasıl sahip çıktıysak Allah'ın izniyle bugün de bu millet sahip çıkacaktır. Ülkemizde son dönemlerde dış faktörlerin de etkisiyle meydana gelen terör olayı göstermektedir ki istiklal ve istikbal mücadelemiz devam etmektedir. En zor günlerde bu ülke üzerine plan yapanların planını, bu aziz millet nasıl bozduysa bundan sonra da bu ülke ve bu millet üzerine plan yapanların planlarını inşallah hep beraber bozacağız" diye konuştu.

-"Zorluklar geçici, inancımız, birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz ebedidir"

Devletin, bugün yaşanan sıkıntıların üstesinden gelebilecek güçte, milletin ise feraset ve basiret sahibi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün siyasi, ekonomik ve askeri güç bakımından dünyanın en önemli ülkeleri arasındayız. Artık kendi eğitim uçağımızı, savaş gemimizi, ATAK helikopterimizi üretebiliyor, uzaya kendi ürettiğimiz uyduları gönderebiliyoruz. Şunu iyi bilelim ki sıkıntılar, problemler, zorluklar geçici, inancımız, birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz ebedidir. Bugün bütün meselelerimizi TBMM'nin yüce çatısı altında oturup konuşabilir, tartışabilir ve bu milletin bütün problemlerine çözüm bulabiliriz. 80 milyon, ortak vatanda aynı kaderi paylaşıyoruz. Sevinçlerimiz ve kederlerimiz birdir. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da hiçbir şer odağı bu milletin medeniyet yürüyüşünü durduramayacaktır. 108 gün milli mücadeleye ev sahipliği yapmış Sivas'ta, ebediyete akıp giden nice 96 yılda Türkiye Cumhuriyeti'nin çok daha büyük başarılara imza atacağına inancımız tamdır. TBMM adına Sivas Kongresi kahramanlarını bir kez daha huzurlarınızda rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü kutlu olsun."

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, konuşmasının ardından restorasyon çalışmaları dolayısıyla ziyarete kapalı olan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra müze bahçesinde kurulan platformda, tiyatro oyuncuları tarafından Sivas Kongresi'nin temsili olarak canlandırılmasını izledi.

Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül veren Yılmaz, daha sonra Buruciye Medresesi'nde açılan Sivas 4. Kitap Günleri Fuarı'nı gezdi.

Törene, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. 

(Bitti)

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı