Sivas Belediyesinden yabancı öğrencilere giyecek yardımı

Sivas Belediyesinden yabancı öğrencilere giyecek yardımı

SİVAS (AA) - Sivas Uluslararası Şehit Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 13 yabancı öğrenciye, Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat...

SİVAS (AA) - Sivas Uluslararası Şehit Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören 13 yabancı öğrenciye, Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği'nce giyecek yardımı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hayat Ağacı Derneği'nde giyim ve ayakkabı yardımı yapılan öğrenciler, daha sonra Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Farklı ülkelerden ve kültürlerden öğrencileri Sivas'ta görmenin, Türkiye'nin İslam coğrafyasında üstlendiği rolü gözler önüne serdiğini aktaran Aydın, "Bu projeyi sadece bir eğitim süreci gibi görmek eksiklik olur. Bu proje, ülkeler arasındaki diyalog ve kaynaşmanın bir vasıtası. Daha önemlisi, bugün Türkiye, İslam coğrafyasında lider bir ülke konumunda, bu çocuklarımızın eğitimi, burada kazandıkları kültür, onların öz güvenlerinin gelişmesine, dünyayı farklı şekilde görmelerine fırsat verecek." ifadelerini kullandı.

Burada yetişen öğrencilerin ülkelerinde söz sahibi bireyler olarak bulundukları coğrafyaların barışına, kalkınmasına ve gelişmesine fayda sağlayacaklarını vurgulayan Aydın, "Böyle bir projenin bir ayağının da Sivas'ta olması bizim için büyük bir kazanç. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman yapacağımızı bilmenizi istiyorum." açıklamasında bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :