Sıtmayı yenen kabin amiri tekrar uçmayı bekliyor

Sıtmayı yenen kabin amiri tekrar uçmayı bekliyor

Sıtmaya yakalandıktan sonra, 17 günü komada olmak üzere uzun bir tedavi sürecinin ardından hastalığı yenen THY kabin amiri Yunus Özgür Denizli, işine döneceği ve yeniden uçmaya başlayacağı günü iple çekiyor.

Türk Hava Yollarında (THY) kabin amiri olarak görev yapan, evli ve iki çocuk babası Yunus Özgür Denizli, ağustos ayında görev için gittiği Afrika dönüşü rahatsızlandı.

Antalya'daki bir hastaneye yüksek ateş şikayetiyle giden Denizli'nin, İstanbul'da başka bir hastanede yapılan testler sonucunda sıtma olduğu belirlendi. 

Teşhis konulmasının ardından Denizli ve ailesi için zorlu bir tedavi süreci başladı. İç kanama nedeniyle ameliyat edilen kabin memurunun dalağı alındı. Yaklaşık 17 gün komada kalan, üç aydır da tedavisi süren Denizli, şimdilerde sıtma hastalığını yenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Denizli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da ateşinin çıktığını ve doktora gittiğini söyledi.

Hastaneye iki kere gittiğini ve burada kendisine yanlış teşhis konulduğunu kaydeden Denizli, İstanbul'a döndüğünü ve burada doğru teşhisin sonrasında hastaneye yatırıldığını ifade etti.

"Nasıl yakalandığımı bilmiyorum"

Denizli, dalağının patlaması üzerine ameliyata alındığını aktararak, "Hastalığa nasıl yakalandığımı hiç bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla beni hiç sinek ısırmadı. Sineğin ısırmasının yanı sıra doktorların söylediğine göre 'sineğin salyasını bırakması' bile sıtma olmamıza yetiyormuş. Herhalde Afrika'da seyahatlerin birinde oldu." diye konuştu.

Tedavi sürecinin ilk 17 gününü komada olduğu için hatırlamadığına ifade eden Denizli, bilinci açıkken tedavi sürecinin zor geçtiğini, sonrasında normal odaya alındığını söyledi.

Denizli, şu an kendisini iyi hissettiğini aktararak, sıtmayla ilgili bir şikayetinin kalmadığını ancak hastalığın yan etkileri olan ayaklarda his kaybı ve uyuşukluğun bulunduğunu, bunlar için de fizik tedavi aldığını anlattı.

"Hep yanımızda olduklarını hissettik"

Hastalığın başından bugüne kadar THY yöneticilerinin kendisini yalnız bırakmadığını dile getiren Denizli, "Nevin Hocam (Çolak) sağ olsun ailemin hep yanındaydı. Çıktıktan sonra da geldi, konuştuk. Halen görüşüyoruz. İş arkadaşlarım da öyle. Şirket de öyle. Genel Müdürümüz dahi geldi. Sağ olsun hep yanımızda olduklarını hissettik. Geçen ay THY'nin organize ettiği Galatasaray antrenmanına gittik. Güzeldi. Futbolcu arkadaşlarla olmak zaten güzel. Güzel zaman geçirdik." ifadelerini kullandı.

Denizli, mesleğine olan özlemini ise "İşe dönmeyi çok özledim. Her şey burnumda tütüyor. Çok özledim. İnşallah uçacağım. En çok uçağı özledim. Uçağın kokusunu bile çok özledim." şeklinde anlattı.

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ise kendisiyle birlikte tüm THY ailesinin tedavi boyunca Denizli ve ailesiyle beraber olduğunu söyledi.

THY'nin hem hava hem de karada aile olduğunu vurgulayan Çolak, şöyle devam etti:

"Başımıza bir şey geldiği zaman, hepimiz birimiz içiniz. O gün 10 bin kişinin kalbi Özgür için çarptı. Hep beraber onun için dua ettik. Özgür, çok güçlüydü. Ben uçucuların çok güçlü olduğuna inanıyorum. Herkesin haberi oldu. Tüm Türkiye duydu. Özgür başardı, bize geri döndü. Bu, bizi çok mutlu etti. Özgür çok şanslı. Ailesi çok dik durdu. Oğullarını her açıdan çok desteklediler. Ne gerekiyorsa onlar onu yaptı. Allah da çocuklarını onlara ve bize bağışladı. Doktorlarımıza da çok teşekkür ediyorum."

Çolak, Denizli'nin sıtma gibi tehlikeli bir hastalığı yenmesinin önemli olduğunu vurguladı.