Sistem’de LYS’de büyük başarı

Sistem’de LYS’de büyük başarı

2015 üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra Sistem Eğitim Kurumlarında öğrencilerin çok iyi üniversiteleri kazanmış olmalarının mutluluğu yaşanıyor.

Başta Tıp Fakülteleri olmak üzere Türkiye’nin en iyi üniversitelerine çok sayıda öğrenci gönderdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Naci ATALAY sonuçlardan çok memnun olduklarını başarıyı öğrencilerle ve anne babalarıyla birlikte kutladıklarını belirtti.

Son yıllarda öğrencilerin belirli bölümlere yöneldiklerini ve çok tercih edilen bu bölümlerde de puanlarda bir artış gözlendiğini belirten Naci ATALAY özellikle Tıp Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri ve Sınıf Öğretmenliklerinin puanlarında yükselmeler var dedi.

Sınavlardan sonra tercih hakkı doğan 2 milyon öğrenciden 1 milyon 240 bin adayın tercih yaptığını ve 785 bin adayın üniversitelere yerleştirildiğini belirten Naci ATALAY 39 bin öğrencilik kontenjanın da boş kaldığını belirtti.

Üniversiteyi kazanan tüm öğrencileri kutlayan Naci ATALAY öğrencilerin 3-7 Ağustos tarihleri arasında yerleştirildikleri yüksek öğretim programlarına kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.