Şişli Belediyesine Avrupa Konseyinden ödül

Şişli Belediyesine Avrupa Konseyinden ödül

Avrupa Konseyi tarafından Romanların entegrasyonu ve topluma kazandırılması çerçevesinde çalışmalar yapan yerel yönetimlere verilen "Dosta! Ödülü"ne bu yıl Şişli Belediyesi layık görüldü

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi tarafından Romanların entegrasyonu ve topluma kazandırılması çerçevesinde çalışmalar yapan yerel yönetimlere verilen "Dosta! Ödülü" bu yıl Şişli Belediyesine verildi.

Fransa'nın Strazburg kentinde devam eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Genel Kurulu bünyesinde, Dosta! kampanyası ve ödülleri ile ilgili oturum düzenlendi.

Oturumda, Romanların topluma kazandırılması, yaratıcı ve ilerleme vadeden uzun dönemi kapsayan öncelikli çalışmalar yapan yerel yönetimlere verilen "Dosta! Ödülü"nün bu yıl Şişli Belediyesine verildiği açıklandı.

Ödül alan diğer ikinci ve üçüncü belediyelerin ise Yunanistan'dan Volos ve Polonya'dan Glivice belediyeleri olduğu bildirildi.

Daha sonra Genel Kurul Salonu'ndaki törene geçildi ve Şişli Belediyesinin ödülünü, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun ile Başkan Danışmanı ve İstanbul Roman Çiçekçiler Derneği Başkanı Metin Salih Şentürk aldı.

"Dosta! Ödülü", YBYK tarafından Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkede Romanların sosyal ve siyasi hayata kazandırılması ve ayrımcılıkla mücadele amacıyla veriliyor.

Ödülü, 2013 yılında Türkiye'den Kocaeli Belediyesi kazanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :