Şişli Belediyesi ile ilgili tartışmalar

Şişli Belediyesi ile ilgili tartışmalar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Partinin kurallarına uyanlar uyar, uymayanlar gider, gitmesi lazım. Gitmiyorsa bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerekenleri yapacağını buradan söylemek isterim"

ESKİŞEHİR(AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Partinin kurallarına uyanlar uyar, uymayanlar gider, gitmesi lazım. Gitmiyorsa bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerekenleri yapacağını buradan söylemek isterim" dedi.

Ağbaba, Eskişehir'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "Kalemi Kırılan Gazeteciler" kitabının tanıtımı öncesinde Şişli Belediyesi'nde yaşanan tartışmalar ve Emir Sarıgül'ün Şişli Belediye Başkanvekilliği ve başkan yardımcılığı görevlerinden istifa etmesine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.  

CHP'li belediyelerde bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını öne süren Ağbaba, "Ancak buna zemin hazırlayan herkesin oturması gerekiyor. Bundan sonra önümüzdeki haftalar içerisinde, hem belediye başkanının hem meclis üyelerinin herkesin görevini yapması gerekiyor. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil, herkes parti disiplinine uyacak, yani hem belediye başkanı uyacak hem belediye meclis üyeleri uyacak" diye konuştu.

Kamuoyunda parti tartıştırmanın doğru olmadığını dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Çünkü CHP'li belediyeler, çok emek veriyorlar, çok çalışıyorlar. AKP'nin bütün baskılarına rağmen Türkiye'ye örnek işler yapıyorlar. birileri bunu yok etmeye hakkı yok, emeğimize saygı duymaları lazım. Şişli halkına da saygı duymaları lazım. Partiye ve bize saygı duymaları lazım. Bunun bir disiplin içerisinde halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yani partinin kurallarına uyanlar uyar, uymayanlar gider, gitmesi lazım. Gitmiyorsa bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerekenleri yapacağını buradan söylemek isterim." 

CHP Cezaevi Komisyonu tarafından yazılan "Kalemi Kırılan Gazeteciler" kitabına ilişkin bir soru üzerine Ağbaba, şöyle konuştu:

"Bugün basın özgürlüğünü konuşmak çok kötü bir durum. Çeşitli terör örgütü operasyonları adı altında bir çok operasyon yapılıyor. Tabi geçmişte olduğu gibi buda bir siyasi dava, tamamen 17 ve 25 Aralık operasyonlarını durdurmaya yönelik bir dava. Biz her zaman hukukun yanında yer aldık, yer almaya devam ediyoruz. Nasıl ki balyozda, ergenekonda, KCK, Oda TV'de hukuku savunduysak, bugün de hukuku savunuyoruz. Geçmişte iş birliği yaptığı  insanlar bugün hükümeti katletmeye çalışıyor. Bunun da hukuk adına adalet adına karşısında olduğumuzu söylemek istiyorum." 

Kaynak:Haber Kaynağı