Sırtında ''al bayrak'' ile şehadete koştu

Sırtında ''al bayrak'' ile şehadete koştu

FETÖ'nün darbe girişimine tepki için eşiyle dışarı çıkan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan jeoloji mühendisi Cuma Dağ'ın ailesi, evlatlarını vatan için şehit vermenin gururunu yaşıyor - Anne Dağ: - ''Türkiye'nin iki zalimi var, biri o (Fetul

ELAZIĞ (AA) - RAMAZAN KAYA - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünde görevli jeoloji mühendisi Cuma Dağ'ın ailesi şehidiyle gurur duyuyor.

Darbe teşebbüsün gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi Beştepe'deki evlerinde haberi duyar duymaz 6 yaşındaki çocukları Ahmet Yavuz'u bir yakınlarına bırakarak jeoloji mühendisi eşi Rukiye Dağ ile darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkarak kalabalıkla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru yürüyen Cuma Dağ, yapılan hava saldırısında şehit düştü.

Dağ'ın ailesi, evladını vatan için şehit vermenin gururunu yaşıyor.

Abdullah Paşa Mahallesi'nde yaşayan şehidin annesi Ayser Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 çocuk sahibi olduğunu ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında vatan hainlerinin hava saldırısı sonucu oğlunun yaşamını yitirmesi ile üçüncü kez evlat acısı yaşadığını dile getirdi.

Tek tesellisinin oğlunun vatan için şehit düşmesi olduğunu ifade eden Dağ, nasıl şehadete eriştiğini daha sonra gelininden dinlediğini anlattı.

Türk bayrağını alıp beline saran oğlunun, eşine "Rukiye ben gidiyorum, inşallah ben de şehit olurum arkadaşlarımla beraber." dediğini öğrendiklerini belirten Dağ, "Gelinim, o gün yaşananları 'Çocuğumu teyzesine bıraktım. Sonra arkasından koştum, az bir mesafe kala kalabalığa girdi, göremedim. O anda saldırı oldu. Herkes yakınının başına gitti. Gittim ki başının yarısı gitmiş, elini tuttum, zaten yaşamını yitirmişti' diye anlattı.'' ifadelerini kullandı.

- Oğlunun yüzünü göremeden toprağa verdi

Oğlunun şehadet haberini gelininden öğrendiklerini anlatan anne Dağ, bunun üzerine Ankara'ya Adli Tıp Kurumuna gittiklerini aktardı. Burada oğlunun naaşını son kez görmek istemesine rağmen, oradaki görevliler tarafından saldırıda yüzünden darbe aldığı için kendisine gösterilmediğini ifade eden Dağ, ''Oğlumu bana göstermediler. 'Şehit annesi sana gösteremem' dedi. Ben görmek istiyorum dedim, o 'Kesinlikle göremezsin' dedi. 'Sen onun gülüşünü, sevincini o hallerini hatırla, göremezsin' dedi. Yıkadılar, tabuta koydular, cenazesinde tabutuna sarıldım." diye konuştu.

Dağ, saldırılarda hayatını yitiren diğer 4 şehitle birlikte oğlunun cenaze namazını Ankara Karşıyaka Camisi'nde kıldıklarını ve gelinlerinin isteği üzerine naaşını burada bulanan şehitlikte toprağa verdiklerini dile getirdi.

Cenaze töreni esnasında torunu ile arasında geçen bir diyaloğu da hiç unutamadığını anlatan Dağ, ''Torunum bana 'Babaanne ağlama sen, şehitlere ağlanmaz. Babam şehit olmuş, niye ağlıyorsun. Herkes babamın fotoğrafını göğsüne takmış, sen niye takmamışsın?' dedi. 'Bana vermediler ki yavrum' dedim. 'Ben gidip getireyim, buraya iğneyle takacaksın. Herkes takmış sen de tak.' Tamam yavrum git getir takayım dedim.'' şeklinde konuştu.

- ''Türkiye'nin iki zalimi var"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e tepki gösteren anne Dağ, ''Türkiye'nin iki zalimi var, biri o (Fetullah Gülen), biri Apo.'' ifadesini kullandı.

Ayser Dağ, yapılan saldırıda gelininin de yaralandığını söyledi.

Baba Ahmet Dağ da daha önce iki evladını kanser ve kalp krizi nedeniyle kaybettiğini belirterek, Cuma'yı da vatan için şehit vermenin hüznünü ve gururunu bir arada yaşadığını kaydetti.

Bu gururun her babaya nasip olmayacağını dile getiren Dağ, ''Ben şehit babasıyım, evladımla gurur duyuyorum. Oğlum şehit oldu. Ne de olsa ciğerdir, üzüntüm bir yana bir yerde de sevinçliyim. Oğlum, devlet, millet ve namus için çıktı gitti, şehit oldu.'' dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :