Sırrı Süreyya'ya bayrak açan Hasip Kaplan istifa etti!

Sırrı Süreyya'ya bayrak açan Hasip Kaplan istifa etti!

"Kurultay'da Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin" diyerek ırkçı bir söylemde bulunan HDP'li Hasip Kaplan, SuperHaber'in gündeme taşıdığı haber sonrası gelen tepkiler üzerine partisinden istifa etti. Kaplan siyaseti de bıraktığını duyurdu.

Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, HDP Kurultayı öncesinde eş başkanlık adaylığına ilişkin çarpıcı mesajlar paylaştı. Kaplan, “HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim,herkes haddini bilecek” dedi.

 

“KINIYOR VE AYIPLIYORUZ”
HDP Genel Merkezi'nden, şubat ayında gerçekleştirilecek kongrede Türk bir genel başkan adayı istemediğini belirten eski Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın ifadeleriyle ilgili yapılan açıklamada ise “Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz” denildi.

Partiden yapılan bu açıklama sonrası ne yapacağı merak konusu olan Hasip Kaplan'dan bu sabah istifa açıklaması geldi.

Sosyal medyadan HDP'den istifa ettiğini duyuran Hasip Kaplan siyaseti de bıraktığını açıkladı.

 

 

HDP’de görevim yok,2 dönem kuralına takıldım HDP’nin bu kurala takılmayan ayrıcalıklı vekilleri var,açıklamaya üzüldüm,ırkçılık mı? Disipline mi? vereceksiniz,gerek yok,siyasetten de,partiden istifa ediyorum.Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalıydım,bağışlayın …