Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'taki terör saldırısı

Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan geçici köy korucusu İhsan Öter için tören düzenlendi- Şehidin babası Ramazan Öter:- "Bütün dünya duysun beni ki buradan intikam yemini ediyorum"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen geçici köy korucusu İhsan Öter için tören yapıldı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, 30 yaşındaki şehit Öter'in Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Öter'in annesi ve eşi törende gözyaşı döktü.

- Şehit babasından intikam yemini

Baba Ramazan Öter, oğlunu kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bütün dünya duysun beni ki buradan intikam yemini ediyorum. Bunlar Komünist, bunların Kürtlükle, Müslümanlıkla alakaları yok. Şerefime yemin ediyorum yok. Ama ben yeminliyim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki oğlumda ne kadar parmak varsa ben de o kadar teröristin canını alacağım." ifadelerini kullandı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, şehidin babasını teselli etmeye çalışarak, "Ramazan bey hiç merak etmeyin kanı yerde kalmayacak, intikamı alınacak. Operasyon devam ediyor." dedi.

Törenin ardından Öter'in cenazesi toprağa verilmek üzere ambulansla Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyüne uğurlandı.

Törene Şırnak Vali Yardımcısı Turhan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydın, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör ile korucular ve askerler katıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Köyü Hisarkapı mevkisinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK'lı teröristler araziye önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmiş, patlamada geçici köy korucusu İhsan Öter şehit düşmüş, 3 asker yaralanmıştı.

Saldırının ardından terör örgütü PKK'ya yönelik bölgede başlatılan operasyon sürüyor.










AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :