Şırnak’ta sıcak çatışma! 3 askerimiz şehit oldu, 3 PKK'lı etkisiz

Şırnak’ta sıcak çatışma! 3 askerimiz şehit oldu, 3 PKK'lı etkisiz

İçişleri Bakanlığı, Şırnak'taki operasyonda 3 kahraman jandarmamızın şehit düştüğünü, 1 güvenlik korucusunun da ağır yaralandığını duyurdu. Operasyonda toplam 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ta, Bestler Dereler bölgesinde dün başlatılan operasyonda, arazi araması esnasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker ve 1 güvenlik korucusu ağır yaralanırken, 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri desteğinde dün icra edilen operasyonunda, 1 PKK terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyon kapsamında bugün icra edilen arazi araması esnasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan silahlı çatışma sonucunda; 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta, Bestler Dereler bölgesinde dün başlatılan operasyonda, arazi araması esnasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 güvenlik korucusu ağır yaralanmıştı. İçişleri Bakanlığı'ndan, ağır yaralı Jandarma personelinin de şehit olduğunu belirterek, "Şehit sayımız 3'e yükselmiştir" açıklamasında bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğinde, 15 Mayıs'ta, JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla başlatılan ve devam eden operasyonda bir mağarada teröristlerle çıkan sıcak çatışmada; 2 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Aynı operasyonda 2 Kahraman Jandarma'mız Şehit oldu, 1 Jandarma'mız ve 1 Güvenlik Korucumuz yaralandı. Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve Jandarma Teşkilatımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Jandarma SİHA, ATAK helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteği ile JÖH, jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı operasyonun başarılı geçtiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristin sarı torbadaki cesedini de paylaştı.

Resim

SOYLU: KALDI 82...

Bakan Soylu, paylaşımına "Kaldı 82... Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesindeki Aksüt kırsalında J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteği, JÖH, jandarma komando ve güvenlik korucularının katılımıyla gerçekleşen operasyonda; 1 terörist etkisiz. Cumhuriyet'imizin 100’üncü yıl dönümünde sınırlarımızın içerisinde bir terörist dahi kalmayacak!" notunu düştü.

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Bakan Soylu, “Başımız sağ olsun. Şırnak Bestler Dereler bölgesinde dün başlayan ve 1 teröristin öldürüldüğü operasyonda, bugün 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Mağarada yaşanan sıcak çatışmada 2 kahraman jandarmamız şehit oldu, 1 jandarmamız ve 1 güvenlik korucumuz yaralandı. Rabbim, şehitlerimize rahmet, yaralarımıza acil şifalar nasip eylesin” dedi.

ŞEHİT SAYIMIZ 3'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanlığı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir jandarma personelinin daha şehit olduğunu bildirdi. Zeytinburnu'nda katıldığı parti toplantısında şehitlerimiz için dua isteyen Bakan Soylu, "Bugün Şırnak'ta teröristlerle mücadele eden dün bir teröristi etkisiz hale getiren, bugün de iki teröristi etkisiz hale getiren ve mağaraya giden maalesef üç kahraman evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu mücadele teröristlerin kökünü kurutana kadar her yerde devam edecek." diye konuştu.

BAYRAM DOĞAN’IN ŞEHADET HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI
Şırnak’ta teröristlerce girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın şehadet haberi Tokat’ta bulunan baba ocağına ulaştırıldı.

Şehitlerden Çakırsöğüt 3. Jandarma Komanda Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan’ın şehadet haberi Tokat’ın Turhal ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştırıldı. Şehidin baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı.

mersinsehit.jpg

MERSİN'E ŞEHADET HABERİ ULAŞTI

Şırnak'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in Mersin'deki ailesine acı haber verildi. Evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı kırsal alandaki Ulaş Mahallesi'nde bulunan baba evine şehidin acı haberi ulaştı.

mersinsehitt.jpg

İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, askeri yetkililer ile birlikte şehidin haberini baba Mehmet, anne Elife Ölmez ve aile bireyleriyle paylaştı. Sağlık ekiplerinin hazır beklediği evde acı haber sonrası çevreye Türk bayrakları asıldı. Şehidin yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

aydin-sehit.jpg

AYDIN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ta düzenlenen operasyon sırasında şehit düşen Komando Özcan İlhan'ın Aydın'ın Karacasu ilçesinde yaşayan eşine acı haber ulaştırılırken, ailenin evine dev Türk bayrağı asıldı.
Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri desteğinde dün icra edilen operasyonunda, 1 PKK terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyon çerçevesinde bugün icra edilen arazi araması esnasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan silahlı çatışma sonucunda; 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sonucunda toplam 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 3 jandarma personeli ve 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

aydinsehit2.jpg

KARACASU'YA ACI HABER ULAŞTI
Operasyonda şehit düşen jandarma komando Özcan İlhan'ın Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan eşi Esra İlhan'a acı haber ulaştırıldı. İlçe Kaymakamı Hatice Gamze Kuran ve askeri erkan tarafından ulaştırılan haber sonrası ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Bir yıl önce hayatlarını birleştirdikleri bilgisine ulaşan Şehit Özcan İlhan ve Esra İlhan'dan geriye mutlu anlarında çekildikleri fotoğrafları kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.