Şırnak'ta Bal Kümesi Geliştirme Merkezi kurulacak

Şırnak'ta Bal Kümesi Geliştirme Merkezi kurulacak

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) 2018 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, "Şırnak Bal Kümesi Geliştirme Merkezi" kurulacak....

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) 2018 Yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, "Şırnak Bal Kümesi Geliştirme Merkezi" kurulacak.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Valilik makamında düzenlenen imza töreninde, projenin kent için çok önemli olduğunu ve bölgenin kısa zamanda bal ile anılacağına inandığını söyledi.

Projenin maliyetinin 5 milyon lira olacağını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:

"Şırnak merkezde olmak üzere bütün bölgeye hitap edebilecek etapta çok büyük bir proje olacak. Bu proje kapsamında öncelikle bir laboratuvar ve analiz merkezi üniversitemizin bünyesinde kurulacak. Petek üretimi, kovan üretimi, ana arı üretimi dahil olmak üzere arıcılıkla ilgili bütün üretim faaliyetlerini yapabileceğimiz, tanıtımını ve pazarlamasını da içeren çok geniş kapsamlı bir proje olacak. Şırnak yöresi, özellikle Beytüşşebap ve Faraşin bölgesinin balı Türkiye'de tanınan, bilinen bir bal çeşididir ve yüzde 100 organiktir. İnşallah bu proje ile hem Şırnak'ın hem de çevre il ve ilçelerin arıcılık, bal üretimi potansiyeli çok daha yükseklere çıkacaktır."

Aktaş'ın konuşmasının ardından Şırnak Valiliği, DİKA, Şırnak Üniversitesi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliğinin ortaklaşa yürüteceği proje için protokol imzalandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :