Şırnak'a Kütahya'dan kömür getirileceği iddiası

Şırnak'a Kütahya'dan kömür getirileceği iddiası

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden getirelecek kömürün Şırnak'taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ileri süren Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi üyeleri, buna karşı topladıkları 3 bin 500 imzayı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile TKİ'ye gön

ŞIRNAK (AA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden getirilecek kömürün Şırnak'taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ileri süren Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi üyeleri topladıkları 3 bin 500 imzayı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumuna (TKİ) gönderdi.

Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Faysal Açar, PTT şubesi önünde toplanan kooperatif üyeleri adına yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Şırnak'taki ihtiyaç sahipleri için kömür alacağını öne sürdü.

"Şırnak'ta kömür ocaklarında stok bir milyon tonu bulurken ilimize ithal kömür getirilmeye çalışılmaktadır" diyen Açar, şöyle konuştu:

"Tavşanlı'dan getirilmeye çalışılan kömürün kalori değeri Şırnak kömürünün kalori değerinden düşük. Dışarıdan getirilecek kömür hem emekçilerimize hem de kentimize büyük darbe vuracaktır. Ancak emekçilerimizin haklarının heba edilmesine müsaade etmeyeceğiz."

Açar, bu kapsamda başlattıkları imza kampanyasında yetkililere ulaştırmak amacıyla 3 bin 500 imza topladıklarını dile getirerek, "Tavşanlı'dan getirilecek kömürün vakıfta gerçekleştirilecek nakliyesini engellemek için de eylem yapacağız" dedi.

Açar, daha sonra topladıkları imzaları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumuna gönderdi.

Kaynak:Haber Kaynağı