Sirha Lyon'da 20 bin şef ağırlanacak

Sirha Lyon'da 20 bin şef ağırlanacak

İSTANBUL (AA) - Restorancılık ve otelcilik alanında dünya buluşması olarak bilinen Sirha Lyon 2017, 20 bin şefi ağırlayacak.Fransa'nın Lyon kentinde 21-25...

İSTANBUL (AA) - Restorancılık ve otelcilik alanında dünya buluşması olarak bilinen Sirha Lyon 2017, 20 bin şefi ağırlayacak.

Fransa'nın Lyon kentinde 21-25 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Sirha Dünya Direktörü Marie-Odile Fondeur, Gastronomik Etkinlikler Direktörü Florent Suplisson ve Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı Rudolf Van Nunen dünyanın en prestijli organizasyonunun içerisindeki yarışmalardan, program detaylarına, gastronomi sektörünün son trendlerinden jürilerin puanlama sistemine tüm detayları paylaştı.

Sirha Dünya Direktörü Marie-Odile Fondeur, Sirha çerçevesinde yiyecek ve içecek sektöründeki tüm işlevleri, tüm nesillerin ve tüm farklı meslek kollarının bir araya geldiğini ve bunlar arasında köprüler kurulduğunu belirtti.

Sirha'nın görevinin fuarı ziyaret edenleri ve fuar katılımcılarını şaşırtmak olduğunu ifade eden Fondeur, şunları kaydetti:

''Böylece geleceğin restoran ve otelciliğini üretebilsinler. Bu yeni restoran ve otelcilik eğilimleri iş, kar ve çevre açısından olumlu olsun. Sirha'ya uluslararası katılım var ve hedef kitlesi de uluslararası. Yaklaşık 190 bin civarında profesyonel konuk ağırlanıyor. 2015 yılında 225 ziyaretçi Türkiye'den katılmıştı. Dünyanın en büyük, en görkemli yiyecek ve içecek fuarı. 86 ülkeden yaklaşık 20 bin şef katılıyor. 130 bin metrekarelik bir alanda düzenleniyor. Sirha uluslararası birçok imkan sunuyor. Dünyanın birçok yerinden gelen şefler, ilham almak için bu fuarı ziyaret ediyorlar, yeni trendleri takip edebiliyorlar, kendilerini yetiştirmek ve geliştirmek için birçok imkanı bulabiliyor''

Gastronomik Etkinlikler Direktörü Florent Suplisson ise Sirha Lyon kapsamında 3 büyük yarışma olduğunu, bu yarışmaların da 7 bin metrekarelik bir alana kurulduğunu anlattı.

Bocuse d’Or Akademi Türkiye Başkanı Rudolf Van Nunen de 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde Sirha İstanbul kapsamında Türkiye Ön Elemelerinin gerçekleştiğini Bocuse d’Or yarışmasından geçen adayların 2017’de Avrupa’ya gitmek için kıyasıya yarışacaklarını ifade ederek, ''Geçen yıl Budapeşte'de yapılan yarışmada 15'inci olduk. Genç şeflerin ve daha önce yurtdışına çıkmamış şeflerin, ülkelerinde olmayan ürünleri kullanarak yaptıkları yemeklerle böyle başarı elde edebilmeleri bizim için büyük başarı. Biz, Türkiye'nin bayrağını Lyon'a en kısa sürede taşıyacağız. Bocuse d'Or, Türk mutfağını ve Türk Gastronomisini tanıtmak için önemli bir platform.'' değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :