Sırbistan'ın Makedonya'daki diplomatlarını geri çağırması

Sırbistan'ın Makedonya'daki diplomatlarını geri çağırması

RUMELİFED Genel Başkanı Serbest:- "Sırbistan ve Makedonya, aralarındaki sorunu konuşarak çözmelidir. Dostluk adına atılacak her adım hem taraflara hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır"

TEKİRDAĞ (AA) - Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Serbest, Sırbistan'ın Makedonya'daki diplomatlarını geri çağırmasına ilişkin, "Sırbistan ve Makedonya, aralarındaki sorunu konuşarak çözmelidir. Dostluk adına atılacak her adım hem taraflara hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır." açıklaması yaptı.

Serbest, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Sırbistan ve Makedonya arasında gerilen ilişkilerin bir an önce eski normal seviyesine dönmesini beklediklerini kaydetti.

Ülkeler arasındaki sorunların ani alınan kararlar ve restleşmelerle çözülemeyeceğine inandıklarını ifade eden Serbest, şunları kaydetti:

"Sırbistan ve Makedonya arasında son günlerde yaşanan kaygı verici gerginlik, sadece iki ülkeye değil tüm Rumeli ve Balkan coğrafyasını endişelendirmektedir. Türkiye'de yaşayan ve bölgede hala akrabaları bulunan Rumeli ve Balkan göçmenleri de bu gelişmelerden kaygı duymaktadır. Sırbistan ve Makedonya, aralarındaki sorunu konuşarak çözmelidir. Dostluk adına atılacak her adım hem taraflara hem de bölgeye büyük katkı sağlayacaktır."

Adem Serbest, iki ülke arasındaki gerginliğin daha fazla büyümeden bir an önce son bulmasını beklediklerini, gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :