Sırbistan'da Üçlü Komisyon toplantısı başladı

Sırbistan'da Üçlü Komisyon toplantısı başladı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Üçlü Komisyon'un Avrupa Şubesi toplantısı başladı.Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile eski Avrupa Merkez Bankası Müdürü Jean-Claude...

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Üçlü Komisyon'un Avrupa Şubesi toplantısı başladı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile eski Avrupa Merkez Bankası Müdürü Jean-Claude Trichet'in katıldığı toplantı, ilk defa Sırbistan'da yapılıyor.

Trichet, üç gün sürmesi öngörülen toplantı kapsamında, Avrupa'da yaşanan sorunlar, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği süreci ve Rusya-Ukrayna ilişkileri gibi konuların ele alınacağını söyledi.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç ise ülkenin siyasi ve ekonomik pozisyonunu güçlendirerek AB üyesi olmak istediğini dile getirdi.

Bu kapsamda Sırbistan'ın gerçekleştirdiği ilerlemeden memnun olduğunu belirten Vuçiç, "Avrupa Komisyonu'nca hazırlanan İlerleme Raporu'ndan da memnunum ve önümüzdeki sene daha da ilerleyeceğimize inanıyorum. Batı Balkan ülkeleri ve Sırbistan için daha iyi bir gelecek elimizin altında. Artık geleceğe yönelik adımlar atmaya hazırız" diye konuştu.

Üçlü Komisyon'un Avrupa Şubesi, 1973 yılında New York'ta David Rockefeller ile Zbigniew Brzezinski tarafından kuruldu. Komisyon üyeleri arasında çok sayıda eski dünya lideriyle Dünya Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi kurumların eski temsilcileri bulunuyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı