Sırbistan'da "Fırsat Günleri" Kongresi başladı

Sırbistan'da "Fırsat Günleri" Kongresi başladı

Türkiye dışında ilk defa düzenlenen Türk İlaç ve Kozmetik Üreticileri Kongresi "Fırsat Günleri", Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı

BELGRAD (AA) – Türkiye dışında ilk defa düzenlenen Türk İlaç ve Kozmetik Üreticileri Kongresi "Fırsat Günleri" Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı. 

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği'nin desteğiyle başkent Belgrad'da düzenlenen kongrenin açılışına, Sırbistan Başakanı Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç ile Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay katıldı.

Büyükelçi Bozay, açılışta yaptığı açıklamada, Türkiye'den gelen tüm firmaların Belgrad'tan güzel işlerle ayrılmalarını dileyerek, ilaç sektörünün Türkiye'de yeniliklerin geliştirilmesinde kilit rolü oynadığını vurguladı.

Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç ise kongrenin Sırbistan ile Türkiye arasında geliştirilen siyasi işbirliğinin yanı sıra ekonomik ve ticari işbirliğine katkı sağladığını söyledi.

Geçen yıla oranla, iki ülke arasında son altı ayda ihracatın yüzde 40, ithalatın da yüzde 20 arttığını anlatan Lyayiç, Türk firmalarının Sırbistan'a ilgi gösterdiklerini dile getirdi. 

Lyayiç, bu kongrenin, iki ülkeden gelen ilaç üreticilerinin birbirini tanıma fırsatı verdiğini, kurulan ilişkilerin Sırbistan firmalarına yeni bakış açıları kazandıracağını ve Türkiye pazarına açılma şansı vereceğini vurguladı. 

Belgrad'da 15 Ağustos'a kadar sürecek olan ve 75 tedarikçi firma standının yer aldığı kongreyi,  Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin eczacının da ziyaret etmesi bekleniyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı