"Sırbistan terörle mücadelede Türkiye'ye destek oluyor"

"Sırbistan terörle mücadelede Türkiye'ye destek oluyor"

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce:- "(Sırbistan) Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede, PKK ve bunun yanında DEAŞ ile mücadelede bizlere çok destek veriyorlar, diğer ülkelere de bu anlamda güzel bir örnek oluşturuyorlar"

BELGRAD (AA) - İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Sırbistan'ın terörle mücadele konusunda her zaman Türkiye'ye destek olduğunu söyledi.

Sırbistan'da bulunan İnce, başkent Belgrad'daki temasları kapsamında Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic tarafından kabul edildi.

Görüşmenin tarafları, iki ülke arasında terör, organize suç, yasa dışı göç ile mücadele konusunda iş birliğinin artırılması konusunda mutabık kaldı.

Sırbistan Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye ve Sırbistan içişleri bakanlıkları arasında son dönemde çok güzel bir mekanizmanın oluşturulduğunu aktaran İnce, "Güvenlik başta olmak üzere, organize suçlarla mücadelede, düzensiz göçle mücadelede ve özellikle terörle mücadelede güzel, verimli ve sonuç getirici bir noktaya geldik." dedi.

Sırbistan'ın terörle mücadelede Türkiye'ye sonsuz destek verdiğini söyleyen İnce, "Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede, PKK ve bunun yanında DEAŞ ile mücadelede bizlere çok destek veriyorlar, diğer ülkelere de bu anlamda güzel bir örnek oluşturuyorlar." diye konuştu.

Türkiye ile Sırbistan'ın birlikte yaptığı ve bundan sonra da yapacağı çalışmalarla terör örgütlerine son vereceğini belirten İnce, "Terörü sonlandırıp, ülkelerimize daha huzurlu bir ortam sağlamada iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Stefanovic de Türk heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu ifade etti.

Terörün her türlüsüne karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Stefanovic, Türk ve Sırp polisi arasındaki iş birliğinin de güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haziran ayında Sırbistan'a yapması planlanan ziyarette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da ağırlamaktan onur duyacaklarını söyleyen Stefanovic, "Biz bu ziyaretin güvenlik önlemleri açısından kusursuz geçmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Belgrad'daki temasları kapsamında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dijana Hrkalovic ile de bir araya gelen İnce, görüşmelerin ardından Sırbistan-Hırvatistan arasındaki Batrovci Sınır Kapısı’nda karbondioksit ölçüm cihazlarının hibe törenine katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :