Sınırdaki tır kuyruğu erimeye başladı

Sınırdaki tır kuyruğu erimeye başladı

Bulgaristan'ın geçişleri hızlandırması üzerine kuyruk Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de ise 8 kilometreye indi

EDİRNE (AA) - Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarındaki tır kuyrukları erimeye başladı.

Dün Bulgaristan'a çıkış yapılan sınır kapılarından Kapıkule Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu 20, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 15 kilometreye kadar çıkmıştı.

Komşu ülkenin yoğunluğa cevap verememesi üzerine artan kuyruklar Türk tarafında şoförlerin uzun süre beklemesine neden olmuştu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, dün gece Kapıkule'deki yoğunluk nedeniyle Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yetkilileriyle görüştü.

Görüşme neticesinde Bulgar gümrüğü alımları artırdı. Geçişlerin yoğunlaştırılması üzerine kuyruk Kapıkule'de 10, Hamzabeyli'de ise 8 kilometreye indi.

Tır şoförü Ali Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı tır kuyruğunda geçirdiklerini söyledi. İki gündür kuyrukta beklediğini anlatan Baysan, "Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Hem ülkemizin ihracatı hem bizlerin sıkıntı çekmemesi hem de ülke ekonomisi için kuyrukların olmaması gerekiyor. Bugün kuyrukta bir azalma var. İnşallah böyle devam eder, bundan umutluyuz. 21 kilometreden 5 kilometreye kadar ilerledim. Tır kuyruklarının oluşmaması için yetkililerin gereken özeni göstermesini bekliyoruz." diye konuştu.

Tır şoförü Ali Palas ise tır şoförlerinin yurt dışına çıkarken uzun zamandır aynı sorunla karşılaştığını ifade etti. Yaklaşık 26 saattir kuyrukta beklediğini anlatan Palas, "Benim bir haftada ya da 10 günde gidip gelebileceğim yolu kuyruklar yüzünden 15, 20 günde yapabiliyorum. Servislerimiz böyle devam ediyor. Bu bana, iş verene, müşteriye sıkıntı veriyor." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :