Sınırda yakalanan başhekim ve eşi hakim karşısında

Sınırda yakalanan başhekim ve eşi hakim karşısında

FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Mustafa Yıldırım ile eşi Ümran Yıldırım'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Mustafa Yıldırım ile eşi Ümran Yıldırım'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ümran Yıldırım ve avukatı hazır bulundu. Sanık Mustafa Yıldırım ise duruşmaya tutuklu bulunduğu Tekirdağ Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme Başkanı Ahmet Nazmi Alp'in, dava dosyasına gelen evrakları okumasının ardından söz alan Mustafa Yıldırım, 20 aydır tutuklu bulunduğunu, çocuklarının ve eşinin mağdur olduğunu ileri sürerek tahliye ve beraat istedi. Ümran Yıldırım da beraat talebinde bulundu.

Beyanların ardından ara karar açıklayan mahkeme, kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak sanık Mustafa Yıldırım'ın tahliye talebini reddetti.

Heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı 29 Ağustos'a bıraktı.

- Sınırda yakalanmışlardı

Kapatılan Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ile üniversitenin tıp fakültesi öğretim üyesi eşi Doç. Dr. Ümran Yıldırım, Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştı.

Üzerlerinden sahte kimlik ve pasaport çıkan Mustafa Yıldırım ve eşi Ümran Yıldırım, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcıları oldukları iddiasıyla aranıyordu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :