Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmayacak

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmayacak

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, BM'nin İstanbul'da düzenleyeceği zirvenin "bağlayıcı olmaması nedeniyle" zirvede yer almayacak

PARİS (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) İstanbul'da düzenlencek BM Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmayacağını bildirdi.

MSF'den yapılan yazılı açıklamada, toplantının "dünyadaki savaş ve şiddetin neden olduğu gittikçe artan ihtiyaçlara çözüm bulamayacak, bağlayıcı olmayan yapısı nedeniyle" zirveye katılmama kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Zirvenin, özellikle çatışma alanları ve salgın durumlarında, insani ve acil durum yardımı konusundaki zayıflığa çözüm bulacağı yönünde umudumuz kalmadı" ifadelerine yer verildi.

Zirvenin, ülkelerin insani hukuk ve sığınmacı hukuku ile ilgili olarak imzaladıkları anlaşmaların uygulanmasını desteklemekten de uzak olacağı savunulan açıklamada, toplantının Suriye, Yemen, Güney Sudan gibi çatışma alanları, sığınmacıların ve göçmenlerin tedavi edilmesi, Ebola salgını gibi konularda da ihtiyaç duyulan yardıma katkısı olmayacağı kaydedildi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da 23-24 Mayıs'ta düzenlenecek BM'nin ilk Dünya İnsani Zirvesi'ne 80 ülkeden 45 dünya liderinin katılması bekleniyor.

Zirveye, aralarında özel sektör yöneticileri, uluslararası yardım kuruluşlarının başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 6 bin kişi de iştirak edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :