"Sınır Kartalları" bayrama görev başında girdi

"Sınır Kartalları" bayrama görev başında girdi

Kilis'teki Şehit Mehmet Hudut Karakolunda konuşlu 13. Hawk Batarya Komutanlığında eli tetikte, gözü sınır hattında olan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzakta nöbet arkadaşlarıyla geçiriyor- Batarya Komutanı Üsteğmen Fatih Mehmet Yılgın:- "Mille

KİLİS (AA) - Kilis'teki Şehit Mehmet Hudut Karakolunda konuşlu 13. Hawk Batarya Komutanlığında eli tetikte, gözü sınır hattında olan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzakta nöbet arkadaşlarıyla geçiriyor.

Suriye'de, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak için gerçekleştirilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla tarih yazan Mehmetçik, Kurban Bayramı'na nöbet tuttuğu sınır hattında girdi.

Terörle mücadelenin aralıksız sürdüğü Suriye sınır hattında, her türlü hava şartlarına rağmen 24 saat esasına göre vatan nöbeti tutan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nda da görevini aynı hassasiyetle sürdürüyor. Mehmetçik bir yandan bayramı sevdiklerinden uzakta geçirmenin burukluğunu, diğer taraftan hudutta görev yapmanın gururunu yaşıyor.

13. Hawk Batarya Komutanı Hava Savunma Üsteğmen Fatih Mehmet Yılgın, Şehit Mehmet Hudut Karakolu bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, Hava Savunma Teğmen Nihat Özkaya'nın hudut tekmiliyle karşılandı. Yılgın, tek tek askerlerin bayramını kutladı.

Yılgın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede görev yapan personelin güzide vatanın birer evladı olduğunu söyledi.

Bölgenin hava sahasını korumak adına verilen görevi 7 gün 24 saat her türlü şartta yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Yılgın, "Bir yandan Kurban Bayramı'nı ailemizden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşarken, diğer taraftan görevimizin başında olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimizin içi rahat olsun, biz burada görevimizin başındayız. Burada olduğumuz sürece rahat bir şekilde yataklarında uyuyabilirler. Bizim görevimiz canımız pahasına bu toprakları korumak." dedi.

Hava Savunma Kıdemli Başçavuş Erdinç Uçan da şu anda hudutta bulunmanın kıvancını yaşadıklarını vurgulayarak, bayramda ailesinden uzakta olduğu için hüzünlü olduğunu ancak vatan için verilen görevi icra etmenin onurunu yaşadığını söyledi.

Hava Savunma Astsubay Başçavuş Davut Kurtulmuş ise görev nedeniyle bir bayramı daha Manisa Ahmetli'deki ailesinden uzakta geçirdiğini belirterek, başta kızı Duru olmak üzere tüm İslam aleminin bayramının hayırlara vesile olmasını diledi.

Hava Savunma Kıdemli Başçavuş Hakan Öztürk, hudut hattında hava savunma görevi icra ettiklerini ve ailelerinden uzakta olduklarını ifade ederek, "Bu bizim için problem değil, içimizde hem hüzün hem sevinç var. Buradan tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Oğlum Eymen ve kızım Elvin'e çok selamlar." diye konuştu.

Hava Savunma Astbubay Çavuş Mehmet Bilgin ise herkesin ailesinin yanında olmayı ve beraber vakit geçirmeyi isteyeceğini ancak vatan görevinin daha kutsal olduğunu aktardı.

Hava Piyade Uzman Çavuş Hasan Bolatoğlu da bayramı ailesinden ayrı geçirmenin burukluğunu taşıdığını dile getirerek, yaşadığı duyguları, "Sınırda görev yapmaktan gurur duyuyorum. Başta tüm şehit aileleri olmak üzere, Aydın'da bulunan ailemin, görevi başındaki silah arkadaşlarımın ve Türk milletinin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." sözleriyle dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :