Singapur, Avustralya'da askeri üs kuruyor

Singapur, Avustralya'da askeri üs kuruyor

Singapur ordusunun eğitiminde önemli yer tutması beklenen üs 2,2 milyar dolara mal olacak

MELBOURNE (AA) - Singapur'un, Avustralya'da 2,2 milyar dolar maliyetinde askeri üs kuracağı bildirildi.

Kapsamlı Stratejik Ortaklık görüşmelerinde bulunmak üzere Avustralya'ya gelen Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Avustralya parlamentosunda yaptığı konuşmada, ülkesinin Queensland eyaletinde Shoalwater Körfezi ve Townsville kentlerine askeri eğitim tesisleri kuracağını açıkladı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull tarafından parlamentonun önünde askeri törenle karşılanan ve burada konuşma yapan ilk Singapur Başbakanı Lee, küçük bir ada olan Singapur'da askeri faaliyetlerin yapılandırmasının zorluğuna vurgu yaparak, kurulacak tesisler sayesinde askeri eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Lee, Avustralya askerlerinin 2. Dünya Savaşı sırasında Singapur'u savunurken hayatlarını kaybettiğini de hatırlatarak, "Singapur, o askerlerin fedakarlıklarını asla unutmayacak." dedi.

Singapur ve Avustralya arasında yarın imzalanması öngörülen 2,2 milyar dolar tutarındaki askeri anlaşma çerçevesinde kurulacak üs ile her yıl 14 bin Singapur askeri Avustralya'da eğitim görecek. Askeri tesislerde eğitim süresi 18 hafta olacak.

Lee'nin üç gün sürecek Avustralya ziyareti sırasında iki ülke arasında mevcut Kapsamlı Stratejik Ortaklık çerçevesinde çeşitli anlaşmalara da imza atılması bekleniyor.

Görüşmeler sırasında iki ülke arasında 2003 yılında imzalanan serbest ticaret anlamasının da yenileceği belirtildi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :