Sincar'daki Yezidilere PKK zulmü

Sincar'daki Yezidilere PKK zulmü

Sincar Kaymakamı Halil:"PKK'nın Şengal'i terk etmesini ve buradaki işgale son vermesini istiyoruz. Onların varlığı Şengal'in geleceği için ciddi bir sorundur"

ERBİL (AA) - Irak'ta Musul'a bağlı Sincar (Şengal) Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın şehirdeki varlığının kendileri için ciddi bir sorun oluşturduğunu ve Yezidi halkının bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Halil, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında PKK'nın Yezidi çocuklarına yönelik kandırma ve kaçırma vakalarının devam ettiğini bildirdi.

PKK'nın Sincar'daki işgale son vermesi gerektiğinin altını çizen Halil, "PKK, Şengal'de Yezidi kızlarını ve erkeklerini kandırmaya devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen kirli siyasetini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Halkın PKK'nın eylemlerinden rahatsız olduğunu ve yapılanları hiçbir şekilde kabul etmediğini belirten Halil, "Yezidi halkı, çocuklarının bir an önce geri gönderilmesini istiyor. Ancak PKK bildiğini okuyor ve kaçırdığı gençleri örgütsel amaçları için kullanıyor." açıklamasında bulundu.

Terör örgütü DAEŞ, Sincar ve çevresini Ağustos 2014'te ele geçirerek çok sayıda Yezidiyi alıkoymuştu. Örgütün, kaçırdığı Yezidi kadınları, militanları için "cariye" yaptığı ve bazılarını pazarlarda "sattığı" iddia edilmişti. Yezidi kadınların dramı, dünya gündeminde uzun süre yer almıştı.

Sincar, Kasım 2015'te Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKYB) bağlı Peşmerge güçleri tarafından kurtarılırken bölgede terör örgütü PKK'nın da varlık gösterdiği biliniyor.

Sincar İlçe Meclisi Başkanı Veyis Naif, dün yaptığı açıklamada, ilçede daha önce DAEŞ'in yaptığı zulmü bugün PKK'nın yaptığını ve Yezidi halkının üzerinde baskı kurmak amacıyla çok sayıda genci kaçırdığını kaydetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :