Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Müslümanlara yönelik saldırılar, Afyonkarahisar'da Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu-Sen üyelerince protesto edildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamalar, Afyonkarahisar'da protesto edildi.

İmaret Camisi önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve Türkiye Kamu-Sen üyeleri, buradan sloganlar eşliğinde Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü. 

Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yiğit, sadece Doğu Türkistan'da değil, dünyanın bir çok yerinde Müslümanların şiddete maruz kaldığını belirtti.

Herkesin bu olumsuzlukları görmesine rağmen hükümetin görmediğini iddia eden Yiğit, "Bu konu hakkında ciddi bir adım atılmamaktadır. Böyle olunca da böylesi durumlar artarak devam ediyor. Çin'de işkencelerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Allah, şehadetlerini kabul eylesin" şeklinde konuştu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ise ramazan ayı itibariyle bölgede vahşetin artarak yaşandığını ifade ederek, "Bu yeni bir durum değildir. Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da, soydaşlarımız Müslüman Türk evlatları Çin'in zulmü altında inim inim inlemektedir" dedi.

Uygulamaların olduğu bölgenin aynı zamanda Müslümanlardan oluştuğunu aktaran Parsak, "Filistin, Arakan, Gazze, Kerkük, Suriye, Irak ve diğer tüm Müslüman ülkelerinde yaşanan vahşetler, vatandaşlarımız tarafından kınanmıştır. Bu samimi duruşu gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı